La Cucafera de Tarragona es renova i reforça 25 anys després de la seva recuperació

L´esperada restauració d´aquest element del bestiari tarragoní s´ha allargat per espai de quatre mesos

19 mayo 2017 18:27 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un quart de segle després de la seva recuperació per part de l’Associació de Veïns del Port, diumenge es va presentar en societat a la plaça de les Cols la renovada Cucafera de Tarragona, un element del bestiari tarragoní del qual es tenen referències històriques que daten del segle XIII.

Al llarg dels darrers quatre mesos, Àngels Cantos s’ha ocupat de fer-li una rentada de cara, Antoni Mas ha renovat els mecanismes interns i ha tenyit tota la cuirassa i Jesús Paredes ha reposat les escames de cuir deteriorades. D’aquesta manera, s’ha renovat i reforçat aquest element, que té morfologia d’una barreja entre drac, tortuga i cocodril. És l’element del bestiari tarragoní de dimensions més grans, pesa 270 quilos i fa 2,3 metres d’amplada i 5,5 metres de llarg. També cal assenyalar que és la peça que és portada per més membres alhora: set.

Així mateix, l’entitat va presentar ahir la nova samarreta de la colla, amb un dibuix frontal de la bèstia –obra d’Iván Puente– i a la part del darrere el nou logo d’entitat dissenyat per Àlex Carrasco i el de l’A.V.V el Port, redissenyat per Aitor Bueno.

Comentarios
Multimedia Diari