La CUP de Reus aposta per obrir els centres d'ensenyament als barris

La formació critica la "desinversió" dels centres públics

19 mayo 2017 22:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La CUP de Reus vol avançar cap a una concepció de l'educació basada en "trencar l'aïllament dels centres d'educació i obrir-los als barris apostant per una educació transversal i permanent on hi participin tots els veïns i veïnes". La formació es proposa avançar la ciutat en els objectius de les "ciutats educadores" amb la redacció d'un nou Pla Educatiu de Ciutat. Segons ha denunciat la número 2 de la llista, Marta Llorens, aquest dilluns en roda de premsa, "igual com passa amb sanitat, en l'educació també existeix una cohabitació público-privada que fa que cada cop els centres d'ensenyament públics pateixen d'una major desinversió i genera un model educatiu segregat entre rics i pobres".

En aquesta línia, Llorens ha denunciat que la nova zonificació escolar realitzada per l'actual govern municipal encara ha augmentat més "l'escletxa entre els centres públics i concertats, en lloc d'apostar per un model on tots els centres rebin els recursos necessaris en funció de les necessitats reals del barri".

Laia Carbó, número 17 de la llista, ha plantejat que "des de la CUP apostem per un procés participatiu de diagnosi i propostes en matèria educativa que defineixi les accions a desenvolupar en cadascun dels centres educatius de la ciutat -des de les llars d'infants fins a la universitat- i que plantegi un nou model de concebre l'educació com un element de dinamisme, oferta cultura i lúdica, participació i formació dels barris".

Per la seva banda, la número 7 de la llista Àngels Bosque, ha destacat que la CUP aposta per desenvolupar ofertes formatives i educatives que contemplin les necessitats dels diferents sectors d'edat de la població i que tingui en compte a aquells sectors que més estan patint la crisi econòmica.

Comentarios
Multimedia Diari