La CUP demana garanties perque tot l’alumnat de Tarragona pugui finalitzar adequadament el curs escolar

El partit anticapitalista de la ciudad exigeix coordinació entre l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET) y le Generalitat per evitar que cap alumni es quedi sense material didàctic i sense poder ser avaluat per falta de recursos

31 marzo 2020 16:23 | Actualizado a 31 marzo 2020 16:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament d’Educació de la Generalitat ha anunciat que, donat que tot apunta que la tercera avaluació del curs escolar es farà durant el confinament, la docència s’haurà de fer, a partir del 13 d’abril, de forma virtual i l’avaluació també serà qualificadora.

Per la CUP, es fa evident que aquesta situació perjudica a l’alumnat que no disposa de les condicions materials adequades per dur a terme a distància les tasques que proposaran els diferents tutors i tutores. És per aquest motiu que demanem a l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) que es coordini tant amb les escoles de la ciutat com amb el Departament d’Educació de la Generalitat per tal que cap infant es quedi sense poder tenir accés al material didàctic i sense poder ser avaluat per falta de recursos.

Les anticapitalistes apunten que, primer de tot, l’IMET, a través de la informació que ja estan recavant des dels diferents centres educatius, faci un cens per saber quins infants no tenen les eines necessàries per encarar el tercer trimestre del curs de manera telemàtica, ja sigui per falta de dispositius, internet o material escolar.

En segon lloc, un cop es conegui el nombre d’alumnes sense dispositius ni material, caldrà valorar quines són les mesures més adients per tal que l’alumnat disposi dels recursos necessaris per poder acabar el curs amb garanties. En aquest sentit, la CUP considera que el Departament d’Educació hauria de garantir que els infants sense recursos accedeixin a dispositius electrònics i connexió a les seves llars, començant per fer ús del material informàtic amb el que compten la totalitat de centres educatius.

Només com a darrera opció, la CUP planteja la possibilitat de planificar un mecanisme per realitzar les tasques proposades pel professorat en paper, bé enviant per correu postal el material o bé facilitant que un adult el vagi a buscar al centre, imitant el mètode emprat per al repartiment de les targetes menjador.

Comentarios
Multimedia Diari