La Cursa del Calçot fa córrer 182 vallencs

Amb un nou format, la prova es solidaritza amb ‘Fan de Lluís’. Els participants van triar un recorregut de 5 o 10 quilòmetres

25 marzo 2019 10:09 | Actualizado a 25 marzo 2019 10:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una matinal assolellada i plenament primaveral va fer que molts vallencs i vallenques s’animessin a participar en la tercera edició de l’anomenada Cursa del Calçot que va recórrer el nucli urbà de la Capital de l’Alt Camp, organitzada per primera vegada per e4dreams, amb la col·laboració del Patronat Municipal d’Esports i d’altres entitats. 

Enguany l’activitat es va solidaritzar amb ‘Fan del Lluís’ aportant el 10% de la inscripció, que era de 14 i 18 euros, segons els casos, a favor de la investigació de la malaltia que pateix aquest jove vallenc de 16 anys. Està afectat per una malaltia rara degenerativa anomenada laminopatia congènita que provoca problemes musculars i que pot produir afectació greu al múscul cardíac. 

La mare del Lluís, Rosa M Ramon, es manifestava força cofoia i agraïda en veure, una vegada més, l’acció solidària dels vallencs, per afirmar que «iniciatives així permeten aplicar uns aparells a aquests malalts que es tracten a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, els quals controlen el ritme cardíac i possibilita augmentar la seva esperança de vida». 

El punt de concentració de la cursa va ser la pista d’atletisme del Fornàs i els 182 runners inscrits a la prova esperaven delerosos els dos quarts en punt de deu del matí, moment en què es va donar la sortida per fer partir els corredors de la pista i encaminar un recorregut d’una de les dues opcions.

Aquesta tercera edició va recórrer el nucli urbà, amb dues opcions: 5 o 10 quilòmetres

La de 5 o de 10 quilòmetres -aquesta per als més agosarats- en un nou format mitjançant la ruta circular amb circuit semiurbà «força atractiu», manifestaven la Carme Roig i la Montse Teruel, dues companyes que ja van participar en l’anterior edició de la Cursa del Calçot.
Es van establir les següents categories masculines i femenines: de 18 a 39 anys, de 40 a 49 anys, de 50 a 59 anys i de més de 60 anys. 

Tal com va explicar Josep Cabestany, coordinador de la cursa, «des de la sortida fins al quilòmetre 2,5, aproximadament, els corredors van anar junts i, en aquest punt, els participants del tram de 5 i els de 10 quilòmetres es van separar per a retrobar-se abans de fer l’entrada, de nou, a les pistes del Fornàs, on hi havia la meta, amb arribada dels atletes als volts de les 11 del matí». 

Hi hagué repartiment d’obsequis com a record de la participació en la prova i l’avituallament amb entrepà de llonganissa de calçot i beguda, per procedir després al lliurament de premis als guanyadors. 

L’organització va posar a disposició dels participants les dutxes i la piscina del Pavelló Xavi Tondo per poder dutxar-se o fer un bany reparador, després de l’esforç físic i la bona suada. 

Comentarios
Multimedia Diari