Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    La descarbonització és el nou objectiu del Port de Tarragona

    El Pla de Sostenibilitat actualitzat planteja l’electrificació de molls i grues, així com diversos projectes de restauració marina

    09 abril 2024 11:39 | Actualizado a 09 abril 2024 13:34
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    El Port de Tarragona es compromet amb la descarbonització i la lluita contra el canvi climàtic amb la nova versió del seu Pla de Sostenibilitat. Entre les novetats que presenta aquesta versió s’inclouen una instal·lació dessaladora per tasques de neteja, diversos projectes de restauració marina, la restauració ambiental del marge dret del Riu Francolí i un pla de mobilitat sostenible.

    Economia Blava

    El projecte “Blue Innovation Hub” crearà un ecosistema per a la generació d’empreses innovadores al voltant de l’entorn de l’economia blava i Biodiversitat Port de Tarragona participarà en la restauració de diversos espais humits que es troben en zona d’influència portuària: liderarà la restauració dels Prats d’Albinyana de la Pineda i la recuperació de l’espai que conforma la desembocadura del riu Gaià, la Plana del Vinyet.

    Anella Blava

    El programa de l’Anella Blava es planteja el tancament a la costa i al medi marí de l’Anella verda terrestre. Aquest projecte se centra en dues iniciatives: la plantació de Cymodocea que actuarà en la Platja del Miracle i la instal·lació de biòtops en la punta del Miracle amb l’objectiu d’afavorir la regeneració de la vida marina.

    Descarbonització

    L’Autoritat Portuària de Tarragona ha impulsat diferents projectes d’implantació d’energies renovables com la creació d’un pol transversal i interdisciplinari per al foment de l’Hidrogen Verd. La instal·lació de panells solars a diferents espais del Port i del recinte portuari així com l’electrificació de molls i grues busquen reduir l’empremta de carboni i augmentar l’eficiència energètica.

    L’electrificació de Molls és una de les mesures de més abast i profunditat que contempla el Pla per descarbonitzar l’activitat portuària. El Port destinarà 15,6 milions d’euros a aquesta transformació.

    El Port també ha treballat per adherir-se a diferents plataformes amb estratègies sostenibles i per la transformació energètica o en reforçar la seva participació en d’altres. És el cas de l’Agrupació per a la Promoció del Port de Tarragona (APPORTT) i l’empresa pública d’energia de Catalunya (L’Energètica).

    Un altre cas és l’adhesió del Port de Tarragona a l’Aliança Net Zero Mar l’octubre de 2023. Es tracta d’una plataforma col·laborativa per a impulsar la descarbonització i electrificació al sector marítim.

    En total, son 26 els objectius i 114 les accions que reuneix el Pla de Sostenibilitat-Agenda 2030. Aquest document també afegeix transparència i rendiment de comptes en uns reptes, com la cura mediambiental i l’economia sostenible.

    Comentarios
    Multimedia Diari