La Diputació ajuda al món local amb 16 línies de subvenció obertes

Noemí Llauradó i els diputats exposen les novetats dels ajuts davant els alcaldes i alcaldesses del Camp de Tarragona i del Baix Penedès

| Actualizado a 08 abril 2022 04:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una destacada injecció econòmica per als municipis del Camp de Tarragona, el Baix Penedès i les Terres de l’Ebre per contribuir a dinamitzar l’activitat i els serveis en diferents àmbits. La Diputació de Tarragona va presentar ahir dijous a Tarragona 16 línies d’ajuts dotades amb un total de 29,9 milions d’euros i adreçades a tots els ajuntaments de la demarcació, atès que són en règim de concurrència. Alguns són nous i altres s’han consolidat i han augmentat la seva dotació. Les diferents convocatòries –sobre ocupació, emprenedoria, cultura, habitatge, serveis, turisme, agroalimentació, salut pública, transició energètica o medi ambient– es publicaran aviat amb l’objectiu que es puguin concedir al llarg del present exercici 2022.

«En l’actual context de crisi econòmica global, aquestes subvencions són una nova mostra del nostre suport als nostres pobles i ciutats, que ha de permetre reactivar-hi l’economia en base als principis d’equitat i sostenibilitat», va indicar la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, davant els alcaldes i alcaldesses dels municipis del Camp de Tarragona i del Baix Penedès que es van aplegar a l’Auditori Diputació. Segons va recalcar, els ajuts incideixen en reptes urgents –com ara l’ocupació o l’habitatge– sense oblidar la resta d’àmbits i «són els resultat de les diferents trobades en què hem escoltat i recollit les inquietuds i necessitats del món local».

A la presentació hi van participat els responsables de les diferents àrees vinculades a aquests ajuts: el diputat delegat del servei d’Assistència Municipal de la Diputació i alcalde de Paüls, Enric Adell; la diputada delegada del Pla d’Acció Municipal i alcaldessa de Puigpelat, Marta Blanch; el diputat delegat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori i regidor de Vila-seca, Josep Forasté; el diputat delegat del Servei d’Assistència al Ciutadà i alcalde d’Alforja, Joan Josep Garcia; la diputada delegada d’Ocupació i Emprenedoria i alcaldessa de Senan, Carme Ferrer, i la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Camí Mendoza.

La presentació respon a la vocació de transparència i equitat de la Diputació de Tarragona envers els ajuntaments de la demarcació, als quals s’ha donat a conèixer els avantatges i les facilitats a l’hora d’accedir a aquests ajuts. Es tracta, d’altra banda, de subvencions que tenen en compte la singularitat dels municipis, bé siguin més grans o més petits, per tal de garantir-ne el principi d’equitat. A banda de conèixer amb detall les subvencions per als ajuntaments, els alcaldes i alcaldesses assistents a l’acte també van rebre informació sobre convocatòries per a entitats, associacions o empreses, per si consideren convenient posar-los en coneixement de la ciutadania.

La presentació dels ajuts ja es va presentar als alcaldes i alcaldesses de les Terres de l’Ebre, en un acte que es va dur a terme el passat dimarts, dia 5, a Tortosa

Comentarios
Multimedia Diari