Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Diputació de Tarragona aprova els pressupostos per al 2023, xifrats en 189 milions

Durant la sessió ha tingut lloc la lectura del manifest amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. El vicepresident, diputat d’Hisenda i portaveu de Junts, Quim Nin, ha fet oficial la seva renúncia

| Actualizado a 25 noviembre 2022 12:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de la Diputació de Tarragona d’aquest divendres 25 de novembre ha aprovat per unanimitat els pressupostos de la Corporació per al 2023, xifrats en 189 milions d’euros.

Els comptes, que ja es van presentar públicament el passat dimecres, són els darrers del present mandat de la Diputació (2019-2023) i s’enfoquen a la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental al conjunt de Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

Durant la sessió plenària ha tingut lloc la lectura del manifest amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones que se celebra cada 25 de novembre. Un any més, la Diputació s’adhereix al manifest unitari per commemorar aquest dia i expressar el seu compromís amb la defensa dels drets de les dones, la lluita feminista i la denuncia de la violència masclista.

El manifest ha estat elaborat per l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, consensuat amb la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Associació de Micropobles de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Delegació del govern a Catalunya i les quatre diputacions catalanes.

$!La Diputació de Tarragona aprova els pressupostos per al 2023, xifrats en 189 milions

D’altra banda, el vicepresident, diputat d’Hisenda i portaveu del grup polític Junts, Quim Nin, ha fet oficial la seva renúncia per fer-se càrrec de noves responsabilitats al Govern de la Generalitat (secretari general de la conselleria d’Universitats.

Durant la seva intervenció, Nin ha expressat el seu agraïment per la feina, l’acompanyament i el respecte mostrat per tots els grups polítics i pel conjunt de l’equip humà de la Diputació, així com per la tasca continuada en favor de la ciutadania de la demarcació.

Per la seva banda, la presidenta, Noemí Llauradó, i els portaveus de tots els grups de la corporació han agraït a Nin la feina, la implicació i la capacitat de consens i diàleg durant tot el temps que ha format part de l’equip de govern de la Diputació de Tarragona.

A la sessió plenària d’aquest divendres, i en el marc de la recent commemoració del Dia Internacional del Dret a Morir Dignament, també s’ha llegit la declaració institucional en suport del dret a morir dignament, per la qual la Diputació es compromet a treballar per oferir recursos formatius als ens locals sobre els drets de la ciutadania al final de la vida i el benefici de fer el Document de Voluntats Anticipades (DVA). A la declaració, la Diputació de Tarragona també declara la voluntat de promoure la sensibilització i la reflexió entorn al dret a la mort digna amb la col·laboració de l’Associació DMD Catalunya (DMD-Cat).

Comentarios
Multimedia Diari