La festa de La Marató

Tarragona. Un any més, entitats, ciutadans i empreses hi participen amb actes de tota mena i a totes les localitats

12 diciembre 2019 08:30 | Actualizado a 12 diciembre 2019 11:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Catalunya tornarà a celebrar aquest diumenge la gran festa solidària amb La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. Una jornada que en aquesta ocasió anirà destinada a les malalties minoritàries. I per primer any, el programa canvia el format de tal manera que el Teatre Fortuny de Reus serà un dels platós territorials. Quim Masferrer serà el nexe d’unió del programa i la seva emissió a la resta de seus on hi haurà Jordi Basté i Marta Bosch, a Olot; Mònica Terribas i Núria Solé, a Tàrrega; i Josep Cuní i Helena Garcia Melero, a Reus. En aquest sentit, a la ciutat, hi haurà actuacions musicals, espectacles de màgia i dansa i moltes entrevistes.

Un any més, la maquinària que hi ha darrere la Marató s’ha posat en marxa. Són milers els ciutadans de tota la demarcació que han organitzat activitats de tota mena, des de gastronòmiques fins a esportives, passant per culturals i nadalenques. Els actes se centren principalment aquest cap de setmana. No obstant això, alguns ja han tingut lloc i d’altres s’allargaran fins ben entrat el pròxim any. En aquestes pàgines presentem només un petit exemple del que es podrà fer dissabte i diumenge. Però per a més informació, és recomanable consultar la pàgina web de la jornada solidària i buscar per comarca. Tothom hi surt reflectit (https://www.ccma.cat/tv3/marato/activitats-populars/2019/1490/).

Tots els actes
Per saber què és el que es farà a cada localitat, es pot consultar a la web del programa i buscar per comarca. 

Les malalties minoritàries són un grup molt ampli i divers de patologies -entre 6.000 i 8.000, majoritàriament genètiques-, que tenen com a denominador comú la baixa incidència. Cadascuna afecta 5 o menys de cada 10.000 persones. Entre un 6% i un 8% de la població té una malaltia minoritària, de tal manera que a Europa hi ha 30 milions de persones afectades, 3 milions a Espanya i prop de mig milió a Catalunya. Si bé el nombre de pacients de cada malaltia és baix, en conjunt suposen un grup molt nombrós. Són, per tant, una gran minoria.

Comentarios
Multimedia Diari