La FiraCastells oferirà mostra més completa de productes castellers

La cinquena edició de la mostra, en el context de la Fira de Santa Úrsula, comptarà amb un total de 21 expositors

19 mayo 2017 21:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Llibres, publicacions, pel·lícules, música, jocs, artesania, instruments, indumentària i alimentació formen el gruix dels 21 expositors que ocuparan la plaça del Pati de Valls en la cinquena edició de la Fira Castells, els dies 23, 24 i 25 d’octubre, dins el marc del Fòrum Casteller de la Fira de Santa Úrsula.

Amb vuit expositors nous, la Fira permet a les marques, entitats i institucions presentar les seves novetats i productes castellers. Els llibres i revistes estaran representats per l’editorial Cossetània, la llibreria Roca, la Revista Castells, el Diari Casteller i Tradillibreria, que a banda de mostrar els seus productes propis organitzaran tallers de pintura, de periodisme casteller, contacontes i jocs infantils, per posar a prova les habilitats i els coneixements castellers.

Les dues colles de Valls i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya seran presents a la plaça del Pati, així com el Baròmetre Casteller on es podrà demostrar els coneixements sobre l’actualitat de la temporada.

Productes de la Terra, Acartronats, Fofuxes Estela, Gegants Som i el Racó de les Fades presentaran les novetats en marxandatge i productes castellers: samarretes, espardenyes, figures, artesania i roba diversa. Als seus estands s’hi podran fer tallers d’estampació i dibuix, i de confecció de bijuteria, figures de cartró i ‘fofuxes’.

L’estand de Jumping Clay presentarà les figures castelleres d’argila; el de Cims oferirà els cimets, les figures més menudes de la colla, i el Festival Guant de Valls presentarà la titella més castellera que, a partir d’ara, serà la mascota d’aquest festival anual que organitza la ciutat de Valls cada novembre.

Els instruments de música arribaran de la mà de Xixo Luthier i Jordi Aixalà Luthier, que als seus estands respectius mostraran instruments tradicionals utilitzats a la cultura popular, amb demostracions i tallers de fabricació de tabals i tabalots.

La programació de la Fira Castells es completa amb el Castelloscopi, una instal·lació audiovisual amb 35 pantalles sobre el fet casteller situada a l’escenari del Teatre Principal. Oferirà un horari continuat durant la realització de la Fira Castells i també diferents visites guiades a la instal·lació.

Comentarios
Multimedia Diari