La Fiscalia de Tarragona arxiva una denúncia de Vox sobre la gestió de la pandèmia a les residències

El ministeri públic ho justifica perquè és una queixa genèrica on no es concreten fets, víctimes, ni responsables

02 junio 2020 13:04 | Actualizado a 02 junio 2020 15:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fiscalia de Tarragona ha arxivat una denúncia de Vox sobre la gestió de la crisi de la covid-19 en les residències de gent gran de la demarcació de Tarragona. Segons justifica el fiscal en cap en un decret del 7 de maig, el motiu és que en la denúncia el partit relata fets ja coneguts que s'han publicat als mitjans, "però no es concreten fets determinats ni persones concretes que hagin quedat afectades o persones eventualment responsables". El ministeri públic recorda que l'ordenament jurídic no permet les investigacions generalitzades sobre una multiplicitat de fets i de persones responsables, i que només es preveuen investigacions delimitades a fets concrets en relació amb persones determinades i indicis concrets d'infracció penal.

Segons recull el decret, Vox demanava que es procedís a la inspecció i sanejament de totes les residències d'avis; i que s'ordenés el lliurament de material de protecció per als sanitaris i assistents de les residències, la realització de tests de detecció als residents i al personal, el lliurament immediat de respiradors i material d'atenció sanitària, i l'actualització de les dades reals de persones afectades i mortes per la covid-19.

A més, la formació política pretenia que s'investigués l'atenció sanitària oferta a cadascuna de les persones mortes en els seus domicilis, així com en residències públiques i privades de la demarcació de Tarragona; les mesures adoptades, si se'ls va prestar o no assistència sanitària, els motius de la falta d'atenció hospitalària i determinació en cada cas de les persones responsables, i fixació de les seves responsabilitats.

"És un fet notori que ens troben en una crisi sanitària a nivell mundial i que, en els moments inicials de la pandèmia, al nostre territori hi ha hagut limitacions o insuficiències de mitjans de protecció, en tant que el nivell de demanda d'aquests mitjans ha estat major que les possibilitats immediates d'oferta i distribució dels mateixos", raona el fiscal.

La Fiscalia investiga una residència de la demarcació

A més, la Fiscalia de Tarragona recorda que ha incoat unes diligències d'investigació en relació a la residència Nostrallar dels Pallaresos (Tarragonès) i que fa "un seguiment de les vicissituds referents a les residències de persones de gent gran des de la vessant tuïtiva en l'àmbit del Dret Civil i protecció de persones vulnerables".

Per aquest motiu, el fiscal ha decretat l'arxivament de les diligències d'investigació que va incoar en rebre la denúncia. Tot i això, el ministeri fiscal recorda el dret de Vox a reiterar la denúncia davant els jutjats d'instrucció de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari