Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  La Fundació ”la Caixa” selecciona 28 projectes socials a Tarragona

  Impulsar l’acció d’aquestes iniciatives, on destinaran 788.880 €, permetrà atendre més de 7.000 persones en situació de vulnerabilitat. La capital és on es concentren més projectes

  30 mayo 2023 20:32 | Actualizado a 30 mayo 2023 23:39
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Les Convocatòries de Projectes Socials de la Fundació ”la Caixa” han seleccionat 28 projectes a Tarragona, als quals destinarà 788.880 euros, més del doble que l’any anterior.

  Al conjunt de Catalunya són 358 projectes seleccionats, als quals es destinaran 10.689.860 euros. La dotació, un 44 % més elevada que l’any anterior, impulsarà l’acció del tercer sector social català i permetrà atendre 188.179 persones en situació de vulnerabilitat a Catalunya, de les quals 7.201 a Tarragona.

  La resolució de la Convocatòria de Projectes Socials Catalunya es va presentar a CaixaForum Tarragona pel subdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón; i la directora de l’Àrea de Relacions amb Entitats Socials, Joana Prats. Acompanyats pel director territorial de CaixaBank a Catalunya, Josep Maria González; i tres de les entitats seleccionades a Tarragona, que van presentar els seus projectes: Créixer en xarxa, de la Fundació Estela per a la Discapacitat; Projecte AMBTU: Acompanyament a joves migrats sols/es- tutelats i/o extutelats, de l’Associació Quilòmetre Zero; i Ujaripén, acció comunitària inclusiva amb el poble gitano de Tortosa, de Càritas Diocesana de Tortosa.

  «Sabem l’esforç extraordinari que estan fent les entitats socials els darrers anys a conseqüència de l’encadenament de crisis. Per això hem ampliat la dotació i hem facilitat l’accés als ajuts d’aquesta nova convocatòria. El nostre objectiu és ser més a prop que mai de les persones que més ho necessiten i continuar avançant cap a una societat més justa a través de l’impuls al màxim nombre possible de projectes socials», ha explicat el subdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón.

  Impacte en el territori

  Els 28 projectes seleccionats a Tarragona estan repartits entre sis comarques:11 al Tarragonès, 7 al Baix Camp, 5 al Baix Ebre, 3 al Baix Penedès i 1 a Montsià i Terra Alta, respectivament.

  En l’àmbit municipal, els projectes seleccionats es duran a terme a 75 localitats catalanes diferents. La ciutat de Tarragona, amb 10 iniciatives seleccionades, és la localitat tarragonina que concentra més projectes.

  En el conjunt de Catalunya, l’ajut a totes aquestes iniciatives permetrà atendre 188.179 persones en situació de vulnerabilitat i impulsarà la tasca de 2.633 professionals i 11.335 persones voluntàries. A Tarragona, l’ajut de la convocatòria impulsarà la tasca de 218 professionals i 398 voluntaris que atendran 7.201 persones en situació de vulnerabilitat.

  Els projectes seleccionats estan repartits en sis àmbits d’actuació específics i concrets: la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, l’ajuda a les persones amb discapacitat o trastorn mental, la inserció sociolaboral, la interculturalitat i acció social, el suport a la gent gran i reptes derivats de l’envelliment, a més de la humanització de la salut.

  Fundació ”la Caixa” té prevista una nova edició de la convocatòria, la corrresonent a l’any 2023. A partir del 12 de setembre i fins al 5 d’ocutbre les entitats socials catalanes que ho desitgin podran presentar-hi els seus projectes socials.

  Comentarios
  Multimedia Diari