Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Fundació La Muntanyeta demana que es respectin els desitjos i preferències de les persones amb paràlisi cerebral

S’ha impulsat la campanya #JoDecideixo

| Actualizado a 06 octubre 2022 18:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En el marc del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral que es commemora el 6 d’octubre, la Fundació La Muntanyeta s’ha adherit a la campanya #JoDecideixo, impulsada per la Confederación Española de Asociaciones de Atención a las Personas con Parálisis Cerebral (Confederación ASPACE).

En motiu d’aquesta celebració, avui s’ha realitzat una lectura del manifest unitari en el que s’ha demanat que es respectin el desitjos i preferències de les persones amb paràlisi cerebral i grans necessitats de suport, per tal que puguin prendre les seves pròpies decisions i tenir una participació activa i una vida independent. Això és possible sempre que comptin amb el suports necessaris que cobreixin de manera adequada i suficient les necessitats individuals de cada persona.

Així doncs, per commemorar aquest dia, persones usuàries de la Fundació La Muntanyeta i membres del seu Patronat, juntament amb representants de l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat de Catalunya, s’han trobat a les instal·lacions de l’entitat social per llegir el manifest i escenificar aquesta reivindicació amb un photocall dissenyat pels mateixos usuaris del centre i amb frases reivindicatives com “Jo decideixo com em pentino”, o “Jo decideixo quina roba em poso”.

“Totes les persones prenem decisions al llarg del dia i al llarg de la nostra vida, i hem de treballar perquè les persones amb paràlisi cerebral també puguin exercir aquest dret, tenir en compte les seves preferències i les seves inquietuds”, ha manifestat el president de la Fundació La Muntanyeta, Francesc Tarragona.

A tot l’estat espanyol hi viuen 120.000 persones amb paràlisi cerebral, 15.000 de les quals a Catalunya. El 80% tenen grans necessitats de suport, és a dir, necessitem ajuda d’una altra persona 24 hores al dia, 7 dies a la setmana.

Per això, per poder viure de manera independent i participar activament en la societat i prendre decisions en el seu dia a dia, cadascuna d’aquestes persones requereix un conjunt de suports específics, d’acord a les seves necessitats. Cal, doncs, un vestit a mida per a cada persona amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat, i per fer-ho possible, és necessari un augment de recursos humans i econòmics, tal com s’ha reclamant en la lectura del manifest.

Fundació La Muntanyeta

La Fundació La Muntanyeta és una entitat sense ànim de lucre adherida a la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent que atén i vetlla per les persones

amb paràlisi cerebral. Gestiona tres serveis, una Escola d’Educació Especial, un Centre Ocupacional i una Residència, i dona cobertura a més de 100 persones amb pluridiscapacitat.

Comentarios
Multimedia Diari