Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Guàrdia Urbana de Tarragona incorpora la unitat canina per Nadal

La campanya nadalenca també comptarà amb la Unitat Muntada i la Unitat dels Drons (UDRON)

| Actualizado a 08 diciembre 2022 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des del passat 25 de novembre, dia de l’encesa de llums, i fins al pròxim 8 de gener, el cos de la Guàrdia Urbana té un dispositiu especial en marxa dedicat a les festes nadalenques. Un any més, la seguretat estarà present en l’àmbit del teixit comercial i en els esdeveniments festius i culturals de la ciutat, ja que, tal com apunta la regidora de Seguretat Ciutadana, Cristina Guzmán, «com cada any, durant els dies previs a les festes, es produeix un augment considerable de l’activitat comercial i un major nombre d’actes lúdics i festius relacionats amb aquestes festivitats, fet que motiva que hi hagi un increment important de gent al carrer i per això hi hem de ser».

La campanya es divideix en quatre eixos principals: dispositius de policia de proximitat, de seguretat ciutadana, de trànsit i dispositius coordinats entre les diferents divisions, amb els Mossos d’Esquadra. A més, enguany, com a novetat, es comptarà amb la participació de la Unitat Muntada de Guàrdia Urbana, que vigilarà zones comercials i parcs on es desenvolupin activitats lúdiques a cavall. També s’estrena la Unitat K9 o unitat canina, que consta d’un agent i un gos, que patrullaran a peu les zones comercials. Finalment, la Unitat de Drons (UDRON), que vigilarà des de l’aire la fluïdesa del trànsit els dies més àlgids i el desenvolupament dels actes lúdics més rellevants.

A banda, l’Oficina Mòbil d’Atenció Ciutadana continuarà realitzant el seu servei i rotació en els punts programats, per no afectar a la freqüència amb el que el ciutadà espera trobar-se aquest servei de proximitat.

«La finalitat d’aquest dispositiu és la de millorar la seguretat de les persones mitjançant la presència policial en les zones comercials», defineix la regidora. Es farà garantint la mobilitat àgil i segura, tant en vianants com amb la regulació del trànsit, així com aconseguint atendre els requisits ciutadans d’una forma més ràpida i eficaç.

Garantir la proximitat

En el dispositiu està prevista la implicació de nou unitats diferents, totes elles involucrades en el control del civisme i la seguretat als carrers. D’una banda, la Unitat de Policia de Proximitat, que realitzarà el patrullatge a peu i reforçarà la presència en aquells actes d’agenda, com el Tió ambulant, la Fira de Nadal i Artesania, els Pessebres, el Parc Infantil de Nadal, entre d’altres.

La Unitat de Policia Administrativa durà a terme controls als establiments de venda de joguines, per garantir les corresponents homologacions i controls a les atraccions de fira, circ, pistes de gel, etc. També per a sol·licitar la documentació corresponent i avaluar que estigui tot correcte. Per la seva banda, la Unitat de Medi Ambient vigilarà el bon compliment de l’ús dels espais verds.

Les Unitats de Seguretat Ciutadana, Mobilitat i atestats compliran amb el seu objectiu de garantir la seguretat en tot moment i la minimització dels actes vandàlics i incívics, així com l’actuació en delictes.

Comentarios
Multimedia Diari