La millora de l’accés a la Torre de la Mixarda de Figuerola del Camp facilitarà als visitants

En breu començaran les obres en el Pont del Diable i es tracta de la segona fase de l’actuació

13 junio 2020 16:00 | Actualizado a 13 junio 2020 17:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Han començat les obres de condicionament del vial de comunicació des del camí dels Masos –que comunica Figuerola amb Fontscaldes i Valls– fins a la Torre de la Mixarda. Ja s’ha fet la neteja de marges i vores i s’ha consolidat una part del vial mitjançant el corresponent moviment de terres. 

També s’ha incrementat parcialment la seva amplada, per millorar les seves condicions generals de circulació. El camí incorporarà també senyalització vertical de límits de velocitat, preferències de pas i de perill per zona inundable en tot el seu recorregut.

En uns dies començaran les obres de millora de les defenses del Pont del Diable, segona fase d’aquest projecte FEDER. Les dovelles i el carcanyol del pont no presenten patologies remarcables, tot i que es fa evident la pèrdua de material dels junts i el desgast de peces de pedra, però el terreny en què es recolza presenta importants pèrdues de volum causades per l’erosió produïda per la circulació de l’aigua del torrent i cal reparar-la urgentment.

Pel que fa a l’actuació es durà a terme la neteja i esbrossada del terreny al llarg de tot el traçat del camí. Es netejaran la malesa i la brossa existents en els marges i les vores. Aquests elements disposen en alguns punts d’una alta concentració de malesa i brossa que dificulta el drenatge de les aigües pluvials i afecta l’ample útil del vial. A més, es durà a terme el muntatge de les plaques de senyalització viària vertical, que suposaran la incorporació de límit de velocitat en els trams, així com la regulació de la  preferència en l’accés principal al camí i la retolació que alerta del perill de la zona inundable que existeix al llarg del camí. 

La senyalització de zona inundable s’ha disposat en els extrems del camí, caracteritzant tot el seu traçat com a zona inundable.  En aquestes feines s’inclou el desmuntatge amb recuperació dels actuals rètols indicatius del camí, sobre pal de fusta, per la seva posterior reinstal·lació. 

El projecte, amb un pressupost total 2.154.192,48 d’euros (IVA inclòs), ha obtingut cofinançament dels fons estructurals de la Unió Europea (FEDER) que permeten finançar projectes que tinguin com a finalitat principal la promoció econòmica mitjançant el turisme i la valorització dels espais naturals i del patrimoni cultural. La subvenció obtinguda és de 890.162,18 euros.

Aquest projecte s’emmarca en la darrera convocatòria del Programa Operatiu d’Inversió en Creixement i Ocupació FEDER de Catalunya 2014-2020, en base a la Prioritat d’Inversió 6.3, relativa a la conservació, protecció, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural i amb l’objectiu de fomentar el turisme. El període d’execució del projecte és 2018 – 2020.

Torre de la Mixarda

La Torre de la Mixarda és un monument històric amb la categoria de Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), una torre de guaita i defensa del segle XVII que pertanyia al monestir de Poblet, a l’època dels “moros a la costa” i alberga en el seu interior el Centre d’Interpretació de les Torres de Guaita de la comarca.

Comentarios
Multimedia Diari