La província de Tarragona tanca la temporada amb un bon estiu que dista de les ocupacions de pre-pandèmia

Ha estat un estiu marcat per la plena ocupació als destins de platja i muntanya poc massificats. La despesa a l’allotjament és superior respecte l’any anterior, s’han mantingut les reserves d’última hora i el perfil de client ha estat majoritàriament nacional.

| Actualizado a 24 septiembre 2021 11:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona, entitat pertanyent a la Federació AEHT, fem un balanç de l’ocupació d’aquest últim tram de temporada als allotjaments turístics que representem.

La informació exposada a continuació s’ha recollit a través de la veu dels presidents territorials que l’AHPT té a tota la província de Tarragona, per tal de representar la  diversitat de tot el territori.

L’ocupació a la província de Tarragona ha augmentat respecte l’any 2020, tot i la 5a onada, però no ha assolit les xifres d’ocupació pre-pandèmia. Malgrat tot, aquesta temporada, sobretot el mes d’agost, permetrà a molts establiments suportar la temporada baixa.

Els destins de natura i de muntanya, juntament amb els de costa ubicats en zones poc massificades, i sobretot els càmpings i cases rurals, són els que han presentat un major percentatge d’ocupació, arribant alguns d’ells al 90% al mes d’agost.

Els destins purament vacacionals que depenen de la touroperació, com Salou o La Pineda, han tingut una bona ocupació però cal tenir en compte que un percentatge elevat de negocis d’aquestes poblacions no ha obert les seves portes i que, per tant, el client s’han concentrat en pocs allotjaments.

Agost ha estat el mes amb més ocupació, arribant en alguns indrets del territori al 90%, sobretot la segona i la tercera setmana; i el mes de setembre, com ja és habitual, però aquest any incrementat per la mala climatologia, ha experimentat una lleugera davallada respecte anys anteriors.

Cal destacar, també, dues constants en la majoria d’establiments turístics de la província durant tot l’estiu i són l’augment de la despesa mitjana per client i  les reserves d’última hora.

El perfil de turista ha estat majoritàriament nacional, principalment català i de comunitats autònomes com País Basc, València, Madrid i Aragó. Aquest canvi en el consum turístic ha compensat, en bona part, la falta d’estrangers. També hi han hagut reserves de clients francesos que han vingut amb el seu cotxe particular.

Segons declaracions del Sr. Magí Mallorquí, president de l’AHPT “La 5a onada no ens ho ha posat fàcil, però l’estiu ha anat prou bé. Aquesta empenta que hem viscut el mes d’agost permetrà a molts establiments surfejar la temporada baixa i seguir treballant per mantenir els seus negocis. El necessitàvem per encarar l’hivern i arribar a la Setmana Santa. Però som conscients de la incertesa dels propers mesos i de la càrrega que ha suposat per molts negocis el darrer any i mig de restriccions”

Comentarios
Multimedia Diari