La Unió Anelles de la Flama presenta el nou gegant de Carnaval de Valls

Gresca, disbauxa i l’arribada de Sa Majestat Carnestoltes omplen els carrers i places

08 febrero 2018 23:36 | Actualizado a 08 febrero 2018 23:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Unió Anelles de la Flama de Valls va presentar ahir a la tarda el nou gegant de Carnaval i se sumarà al seguici d’aquest dissabte: amb l’Àliga Plumada i la geganta. Abans de començar l’estrena del gegant; un dels membres de la Unió Anelles de la Flama Lluís Musté va puntualitzar que «des de l’entitat volem seguir creixent i fer tots els elements de Carnaval». 


Per construir el Gegant de Valls s’ha demanat la col·laboració de tots els ciutadans aportant 10 o 18 euros. Els noms dels personers o persones que han ajudat estan marcats dins del cos del Gegant. Però com és el Gegant de la Porra?«és un Gegant vell, sec i parodiem els Gegants coronats», explica Musté. I és que només pesa 40 kg. Per construir-lo han necessitat quatre mesos. 


Ahir, a la set de la tarda, va començar la disbauxa a la capital de l’Alt Camp. Com a novetat i abans d’estrenar el nou Gegant, els diables de l’entitat van parodiar el ball de la primera i la Moixiganga, i després van fer l’estrena i el ball conjunt. La festivitat, com cada any, s’organitza de forma anònima.


El nou cartell ha apel·lat al sexe amb el lema «Ara sí follarem». El Rei Carnestoltes va arribar a la capital de l’Alt Camp i a les vuit del vespre va fer el pregó a la plaça de l’Oli. Aquest dissabte a les set de la tarda, des de la plaça del Blat i amb la representació de l’escena del Moixó Foguer, l’Àliga Plomada, el Gegant i la Geganta de Carnaval estaran acompanyats de la comparsa de la Unió Anelles de la Flama (UAF). En acabar, hi haurà sopar al local social i festa per a tots els assistents. Durant la rua es repartirà la Manxada; la beguda típica de Carnaval feta a base de vermut, cafè i cacau.


Carnaval a Montblanc
El carnaval montblanquí consolida enguany el que s’ha anat fent els darrers tres anys. Destaca el sopar popular i la festa de Carnaval, que tindrà lloc aquest dissabte al pavelló del Casal Montblanquí. Abans, a la tarda, hi haurà la gran rua de Carnaval, que novament acabarà a Sant Francesc. És aquí on les colles faran el seu espectacle. És un dels moments més esperats i que les comparses participants en la rua s’han pres amb més ganes.

Comentarios
Multimedia Diari