La unió del paisatge i el turisme, clau en la candidatura del Priorat a la Unesco

Mig centenar de persones assisteixena una jornada per conèixer el projecte que pretén realçar la comarca

19 mayo 2017 23:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

‘La candidatura del Priorat a la Unesco: la gestió turística dels paisatges culturals’ va ser el títol de la jornada que es va celebrar ahir a Tarragona per debatre i reflexionar sobre el model turístic i paisagístic que s’ha de desenvolupar a la comarca per recolzar la candidatura com a Paisatge cultural agrícola de muntanya mediterrània.

En aquest sentit la gestió conjunta del turisme i el paisatge es van destacar com les claus de la candidatura, dos aspectes que compten actualment amb el suport de diferents administracions i institucions com Prioritat, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal del Priorat i la Generalitat, entre altres, així com particulars. Tots ells van destacar la importància d’assolir una carta del paisatge i també de ser reconeguts com a Patrimoni Mundial. Iniciatives que neixen de la ciutadania, amb la ferma col·laboració de les institucions locals i supralocals.

La jornada es va dividir en dues parts. En una primera es van exposar exemples concrets de gestió turística en paisatges culturals i espais patrimonials, com per exemple la del Parc Nacional Cinque Terre, paisatge reconegut com a Patrimoni Mundial per la Unesco. En aquest sentit, Sebastiano Alba, de l’entitat Limonium, destaca que «exemples com aquest i d’altres certifiquen que el procés serà llarg, però que el Priorat té tots elements perquè la candidatura passi de ser un somni a ser una realitat. Però no podem fixar una data». En el transcurs de la segona part, durant la taula rodona sobre el model de gestió turística per al Priorat, es va debatre sobre el full de ruta per convertir la candidatura en una aposta real del territori. «L’excel·lència i la qualitat han de ser dos segells identificadors del conjunt del territori prioratí», ressalta Sebastiano Alba, al mateix temps que considera que «els agents del territori han d’impulsar un model econòmic responsable i que tingui com a objectiu la preservació de l’agricultura com element capaç d’aglutinar el conjunt de la comarca». Sebastiano també senyala que «a més de bones intencions són necessaris recursos per monitoritzar la candidatura en àmbits com la comunicació interna i externa, ja que estem parlant d’un fet únic per al conjunt de la comarca. El camí és llarg i complicat, però possible».

La jornada va comptar amb la participació de mig centenar d’assistents.

Comentarios
Multimedia Diari