La URV, entre les 500 millors universitats del món per primera vegada a la història

La Universitat de Barcelona torna a situar-se per tercer any consecutiu entre les 200 millors del món, segons la classificació acadèmica publicada avui i coneguda com a "Rànquing de Xangai" de l'any 2016

19 mayo 2017 18:27 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Universitat de Barcelona torna a situar-se per tercer any consecutiu entre les 200 millors del món, segons la classificació acadèmica publicada avui i coneguda com a "Rànquing de Xangai" de l'any 2016, en la que també es troben altres onze centres espanyols entre els 500 més destacats.

Aquest és el tercer any que una universitat espanyola -la de Barcelona- figura entre les 200 millors d'aquesta classificació, actualitzada pel Centre per a les Universitats de Primera Categoria de la Universitat Jiao Tong, ubicada a Xangai.

El rànquing, que encapçala la Universitat de Harvard, als Estats Units, inclou altres dues institucions acadèmiques espanyoles en la part mitjana de la taula, en el grup comprès entre els llocs 200 i 300: la Universitat Autònoma de Madrid i a la Universitat de Granada.

Altres nou universitats, l'Autònoma de Barcelona, la Complutense de Madrid, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Politècnica de València, la Pompeu Fabra, la de Santiago de Compostel·la, se situen aquest any entre els llocs 301 al 400, mentre que la del País Basc, la de València i la Rovira i Virgili, es troben entre els 401 i 500 llocs.

Aquesta última, la Rovira i Virgili, situada a Tarragona, apareix per primera vegada en aquesta llista, de la que surten les de Saragossa i Sevilla, que l'any passat van ser incloses.

En el rànquing acadèmic i després de la Universitat de Harvard, que segueix sent la número u en el món per catorzè any consecutiu, figuren a Stanford, Berkeley, Cambridge, MIT (Institut de Tecnologia de Massachusetts), Princeton, Oxford, Institut de Tecnologia de Califòrnia, Colúmbia i Chicago, com les deu millors.

Per elaborar la classificació es tenen en compte paràmetres de qualitat com a número de publicacions en revistes internacionals de prestigi reconegut i el número de cites dels treballs dels seus investigadors.

També considera el número de premis Nobel o medalles Fields (de Matemàtiques) que imparteixen classe en les seves aules o han estudiat en elles. EFE

 

Comentarios
Multimedia Diari