L’Ajuntament de Tarragona, al costat de la ciutadania durant un any de pandèmia

Les ajudes als sectors més afectats s’han succeït durant els darrers 12 mesos i s’eleven a 7,3 milions d’euros

| Actualizado a 12 marzo 2021 12:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ara fa un any, la declaració de l’estat d’alarma i el posterior confinament domiciliari ens va posar a tots en una situació mai viscuda abans i complicada per a molts sectors de la població. L’Ajuntament de Tarragona, com a institució pública al servei de la ciutadania, va respondre -i continua fent-ho- amb celeritat i contundència des del primer moment. En total, s’han invertit aproximadament 7,3 milions d’euros en ajudes i subvencions directes als sectors més afectats.

El primer pas: l’atenció social

L’atenció social es va posar en funcionament des del minut zero, amb l’objectiu d’ajudar els col·lectius més vulnerables: persones amb poc recursos o amb mancances i grans necessitats en cas de confinament. Ja al mes de març es va activar la Xarxa de Suport Solidari de Tarragona, amb l’objectiu de donar suport a aquells qui ho requerissin: atenció psicològica, suport emocional, compres de primera necessitat i suport a entitats.

Així mateix, es va cedir el Pavelló del Serrallo -després el Recinte Firal- per tal de donar alberg als sense sostre. I en l’àmbit de les subvencions, s’han destinat ajudes a material per fer front a la bretxa digital a les escoles i s’han adquirit cinc habitatges posats a disposició dels serveis socials per cobrir la demanda existent entre famílies vulnerables.

La reactivació del comerç

Ho ha patit, ho pateix i, de moment, sembla que el comerç és un dels àmbits que seguirà patint les restriccions per fer front a la pandèmia. Per aquest motiu, el consistori ha implementat diferents tipus de subvencions: concessions directes de suport als llogaters dels negocis urbans de Tarragona, concessions directes a comerciants i beneficiaris d’ajudes individuals. Finalment, també es va obrir una línia d’ajudes als negocis que van haver de tancar pel confinament, com l’oci nocturn, centres de bellesa, salons recreatius i joc, bars, restaurants i cafès, entre altres.
Per altra banda, el departament de Comerç ha posat en funcionament l’App Som Comerç per ajudar a promocionar els negocis locals de la ciutat. S’ha facilitat l’obertura i ampliació de terrasses, així com el tancament al trànsit rodat d’alguns carrers per poder instal•lar-les.

La cultura, imprescindible

El sector cultural ha estat un dels més castigats amb les successives mesures restrictives per aturar la pandèmia. Des de l’inici del coronavirus, l’Ajuntament ha atorgat 24 subvencions a projectes culturals de diferents àmbits temàtics.

La informació, al moment, gràcies a la tecnologia

La creació i posada en funcionament de l’App TGN Emergències ha estat una altre de les grans apostes del consistori per informar i ajudar la ciutadania en tot moment. Informació actualitzada, noves mesures, aforament de les platges... la informació ha estat una de les eines més eficaces en aquests darrers 12 mesos per fer front a la pandèmia.

Garantir la mobilitat 

Els serveis públics essencials no s’han aturat. L’EMT va establir un servei a demanda, en un primer moment, per tal de garantir la mobilitat i els serveis essencials. Paulatinament, i amb la flexibilització de les mesures, s’ha recuperat el servei, sempre amb les màximes garanties de seguretat: desinfecció diària dels vehicles, obligatorietat d’ús de la mascareta i distància de separació, instal·lació de dispensadors de gel hidroalcohòlic i mampares de separació de la zona de conductors.

Durant l’època de confinament domiciliari, a més, es va establir la gratuïtat total de les zones regulades d’aparcament (del 14 de març al 18 de maig). I es van repartir un total de 275 targetes d’aparcament gratuïtes als professionals sanitaris, per a fer ús dels aparcaments municipals.

Amb tot, l’Ajuntament treballa actualment en un Pla de Reactivació Econòmica que ha de servir per impulsar tots aquests sectors més afectats per la pandèmia durant els propers mesos.

Comentarios
Multimedia Diari