L'Audiència Nacional arxiva el cas contra els tres joves de Tarragona i Tortosa acusats de cremar una fotografia de Felip VI

Els tres nois han conegut la seva absolució aquesta setmana per la 'manca d'indici de delicte' en les fotos incloses a l'expedient policial

19 mayo 2017 23:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Audiència Nacional ha decidit arxivar el cas i absoldre d'un presumpte delicte contra la corona espanyola als tres joves de Tarragona i Tortosa acusats de cremar una fotografia de Felip VI. Els fets van tenir lloc a la plaça de la Font de Tarragona el 2 de juny de l'any passat durant una acció a favor de la República convocada el dia que va abdicar Joan Carles I. Els tres joves -un d'ells menor- van ser citats a declarar el passat mes de novembre als jutjats de Tarragona i Tortosa, ciutats d'origen dels imputats. Segons ha informat el Grup de suport a la repressió de les Terres de l'Ebre, el cas s'ha arxivat per "manca d'indici de delicte en les fotos de l'expedient fet pels Mossos d'Esquadra".

 

Durant les seves declaracions davant del jutge, els joves van negar els fets i la seva defensa demanava l'arxiu del cas per "presumptes irregularitats en la identificació dels autors dels fets" per part dels Mossos d'Esquadra. Tot i que el cas era competència de l'Audiència Nacional, els encausats van poder declarar al seu lloc d'origen.

 

Aquesta setmana, els joves han conegut l'arxiu del seu cas, malgrat que hi havia precedents de condemna de pagament de mutes per accions similars. És el cas de condemna a dos estudiants que van ser imputats per la crema d'una foto de Joan Carles I durant la Diada del 2013 a Mataró.

 

Els fets succeïts a Tarragona van tenir lloc en el marc d'una protesta antimonàrquica després de l'abdicació del rei Joan Carles, quan es va cremar una fotografia de l'aleshores príncep Felip a la plaça de la Font, davant de l'Ajuntament de Tarragona. La imatge estava enganxada en una caixa de fruita i l'acció va arrencar els aplaudiments dels 700 assistents a la concentració.

Comentarios
Multimedia Diari