Les colles de Tarragona despleguen quatre lones amb imatges dels pilars al balcó de l'Ajuntament

El recorregut de la baixada se senyalitza amb els colors de les camises dels castellers

24 septiembre 2020 15:43 | Actualizado a 24 septiembre 2020 15:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les colles castelleres de Tarragona han desplegat quatre lones amb imatges de pilars al balcó de l'Ajuntament per commemorar, aquest dijous, els Pilars Caminants en la diada de la Mercè. L'alcalde Pau Ricomà, que ha acompanyat els representants de les colles, ha destacat "el simbolisme i el sentiment" d'aquesta acció perquè les festes de Santa Tecla no passin desapercebudes. El consistori també ha senyalitzat el recorregut que fan habitualment els Pilars Caminants -des de la plaça de les Cols fins a l'Ajuntament- i ho ha fet amb els colors de les quatre colles i amb adhesius informatius a terra.

Ricomà ha lamentat que hagi estat inviable celebrar amb normalitat els Pilars Caminants en les actuals circumstàncies sanitàries, ja que l'esdeveniment casteller aplega moltíssimes persones als carrers de la Part Alta de la ciutat. "És una pena veure els carrers buits, però hem d'agrair a les colles l'acte simbòlic. És una Santa Tecla d'una altra manera, per recordar que el 2020 vam fer un dia de la Mercè diferent", ha expressat el batlle.

Per a Ricomà, l'acció ha estat "un acte de resistència". "Les colles estan aquí, però, a la vegada, és un acte contingut que és el signe de tots els actes d'aquestes festes", ha assenyalat. Ricomà espera que l'any vinent es pugui celebrar amb normalitat la baixada dels pilars.Dia "trist" per a la ciutat

El casteller dels Xiquets Sant Pere i Sant Pau, Vicens Pascual, ha apuntat que és un dia "trist" per als tarragonins però ha celebrat haver pogut despenjar les lones. "Tot el que sigui fer festa i contribuir per Tarragona és positiu, dins del mal de no poder fer el que més ens agrada", ha dit. Pascual ha donat suport a la decisió de no fer els pilars, ja que els castellers "són un grup de risc altíssim". Al balcó del consistori, han acompanyat a Pascual, els castellers David Ibañez, dels Xiquets de Tarragona; Oriol Portabella, de la Colla Jove Xiquets de Tarragona; i Yaiza de la Cruz Xiquets del Serrallo.

El recorregut senyalitzat

Cada 24 de setembre, les colles castelleres de la ciutat aixequen un pilar de quatre a la plaça de les Cols i pugen i baixen les escales de la Catedral. Des d'aquest punt, baixen caminant el carrer Major, desafiant el fort pendent de la baixada de la Misericòrdia, fins a arribar sota la balconada de l'Ajuntament, a la plaça de la Font, on els representants de les colles agafen la canalla des del balcó. Els castellers recorren uns 500 metres, que fan entre deu i quinze minuts de mitjana. Les colles inicien el recorregut per ordre d'antiguitat. Així, els primers són els Xiquets de Tarragona, seguits de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i, per últim, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

L'Ajuntament ha senyalitzat el recorregut, que fan habitualment les colles, amb els colors de les seves camises i ha col·locat adhesius a terra amb informació de les fites castelleres.

Comentarios
Multimedia Diari