Les dones d’Alcover pugen a l’escenari

‘Las Muchas’. Aquest diumenge a les set de la tarda, sis veïnes del poble actuaran al Convent de les Arts

13 diciembre 2019 10:50 | Actualizado a 16 diciembre 2019 19:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Nosaltres som un grup de teatre del poble del col·lectiu de dones. De fet, portem vuit anys que fem obres i les escrivim i em vaig animar ràpidament perquè crec que és una experiència molt bona», va explicar il·lusionada Maria Vera, una veïna d’Alcover i que actuarà a l’obra Las Muchas de la companyia mallorquina Mariantònia Oliver. I és que ahir van començar a assajar les dones que sortiran a l’espectacle d’aquest diumenge que tindrà lloc al Convent de les Arts d’Alcover, a les set de la tarda. Per a fer-ho la companyia va demanar la complicitat de set veïnes del poble de més de 70 anys. Ahir eren tres, però està previst que en siguin cinc o sis en total –totes del poble–.

«M’agrada provar-ho tot i per això vaig veure que era una cosa simpàtica. Faig teatre i ja m’agrada aquest món», va afirmar Maria Soledat, una altra veïna del poble.

Gràcia de 72 anys i d’Alcover no forma part del grup de teatre del col·lectiu de dones, però sí d’altes activitats. Ella va voler provar aquesta experiència.

«M’agrada ballar, aprendre noves coses i vaig decidir apuntar-me. Em van proposar si volia sortir a l’obra i l’endemà mateix vaig acceptar», va assegurar la veïna. Va afegir que «la gent gran hem de fer coses, hem de fer activitats i sortir de casa. Aquest primer dia m’ha agradat molt i seguirem assajant».

«Les dones són las Muchas en aquest espectace. Si no trobem veïnes d’aquesta edat ampliem la franja com ha estat en aquest cas d’Alcover», va afirmar Núria Alemany de la companyia i qui ensenya els passos a les veïnes d’Alcover.

Assajaran tres dies, i demà dissabte serà l’assaig general. Les veïnes diuen que estan entusiasmades per sortir a l’escenari i diumenge actuaran a l’escenari del Convent de les Arts davant d’un nombrós públic.

De moment, no saben si la família les vindran a veuran. «El lloc és molt bonic i acompanya molt. És tota una experiència poder actuar aquí i ho aprofitarem», va afirmar Gràcia.

Cossos més vius que mai

Las Muchas parla de fragilitat, d’aquella que té a veure amb l’edat, amb cossos que ja no pertanyen al corpus d’allò social, que ja deixen d’estar al mercat oficial, però que estan més vius que mai i són, sobretot, més lliures: cossos que respiren, pesen, ballen, sedueixen, es mouen i es posicionen d’una altra manera. L’obra parla sobre deixar-se escoltar i deixar-se travessar per les experiències viscudes: físiques, emocionals, accidentals, polítiques, d’encobriment i de compromís.

Així, las Muchas proposa un viatge en el qual el desenvolupament de la coreografia del propi espectacle com a primer objectiu permeti gaudir d’aquesta trobada de dones en relació amb el cos i la salut d’una manera activa i apassionada. Es tracta d’una bona ocasió per fer un recorregut per diferents aspectes de la vida de les dones encaminat a millorar l’autopercepció i donar la visibilitat i valor a les coses fetes.

A l’espectacle hi ha la part on actuarà Mariantònia Oliver, audiovisuals i les veïnes del poble. «Mariantònia treballava amb la seva mare i un grup d’amigues del poble. Ella només volia fer la peça i era una part de la investigació. El taller va ser tan potent que va dir que treballarien amb aquest col·lectiu dels diferents pobles i així va néixer l’espectacle», va puntualitzar Alemany. La proposta porta girant pels diferents escenaris des de l’any 2013.

El preu de l’entrada és d’11€ anticipada (8 euros amb el carnet del Convent de les Arts) i 12 euros a taquilla (9 euros amb el carnet). Aquestes es poden adquirir sense comissons a la web www.conventarts.cat o bé a taquilla una hora abans de l’inici de l’espectacle.

Comentarios
Multimedia Diari