L’església de Sant Miquel de Montblanc estrena nova il·luminació

Aquesta actuació ha requerit una inversió de 350.000 euros i ha estat cofinançada per la Diputació, Endesa, l’Ajuntament i la parròquia

13 noviembre 2017 10:06 | Actualizado a 13 noviembre 2017 17:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Montblanc va estrenar ahir a la tarda nova il·luminació interior. El projecte, que té l’objectiu de reduir el consum energètic i aconseguir una millor qualitat lumínica a l’interior del temple, ha requerit una inversió de 350.000 euros i ha estat finançat en gran part per la Fundació Endesa, en col·laboració amb la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament i la mateixa parròquia.
L’actuació ha consistit a canviar tota la instal·lació elèctrica, així com els projectors i punts de llum. En la primera fase es va canviar la totalitat de la instal·lació elèctrica per una d’última tecnologia, més adaptada a les necessitats actuals i futures de l’edifici, com la instal·lació d’un sistema d’il·luminació més eficient i modern. S’han substituït els antics llums per un total de 87 focus de tipus LED, una tecnologia molt eficient i que requereix un consum energètic molt reduït. 

Vanesa López, de la Fundació Endesa, afirma que «hem desenvolupat més de 500 projectes d’il·luminació, entre ells el de Sant Miquel Arcàngel. Aquest servei és per realçar tota l’esplendor d’aquesta joia arquitectònica, s’ha dut a terme un magnífic projecte de recuperació».

Simó Gras, plebà de Montblanc, manifesta que «l’església de Sant Miquel històricament té molt valor. Des d’inicis del segle XX va començar la restauració i es va aturar a l’època de la dictadura, i ara en època de democràcia s’ha volgut recuperar tota la restauració. Per culminar l’actuació faltava la il·luminació». L’acte d’inauguració, que va omplir tota la parròquia de montblanquins, va ser tot un èxit. A les 18 hores hi va haver un concert coral. Van assistir a la cita, entre d’altres, l’alcalde de la vila, Josep Andreu; el diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella; el president del Consell Comarcal de la Conca, Francesc Benet; el plebà de Montblanc, Simó Gras, i representants de la Fundació Endesa.

Comentarios
Multimedia Diari