L'espectacular veler Shtandart arriba a Port Tarraco

A partir de divendres es podrà pujar a bord i descobrir les curiositats d'aquest veler

08 febrero 2018 16:01 | Actualizado a 08 febrero 2018 16:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest divendres atracarà a la Marina Port Tarraco el veler escola Shtandart que obrirà les seves portes al públic durant tot el cap de setmana.

L'Shtandart té 34,5 metres d'eslora i el seu pal més alt arriba a 33 metres. Es tracta d'una rèplica del buc fet construir pel tsar Pere el Gran, que va participar en accions militars a la guerra del Nord.

Una mica d’història

L’Shtandart és el nom que va originalment rebre el primer vaixell de la flota del Bàltic, construït l’any 1703, el seu primer capità va ser el propi tsar Pere I.

Desprès de prendre part en accions militars durant la gran Guerra del Nord, l’any 1719 va ser donat de baixa. Sota l’edicte del propi tsar Pere el Gran es va dictar la conservació d’aquest veler com a monument a la indústria naval russa.

Malauradament les condicions climàtiques van jugar a la seva contra i ni tan sols el procés de restauració ordenat per l’emperadriu russa Catalina I van poder fer-se efectives degut al seu estat de deteriorament.

La mateixa emperadriu va dictar aleshores la construcció d’una nova nau Shtandart que no s’iniciaria fins 300 anys més endavant, el 1994 a Sant Petersburg treballant-hi amb tècniques molt antigues de construcció naval junt amb les últimes tecnologies del moment.

L’actual Shtandart compta amb 34,5 metres d’eslora, un pal principal de 33 metres i propulsió mixta a vela i a motor. El decoren també canons d’atrezzo que si bé poden disparar càrregues de pólvora, en cap cas disparen projectils.

 

Aquesta setmana, la fragata torna a Port Tarraco i ofereix la possibilitat de pujar a bord i descobrir les curiositats d’aquest històric i espectacular veler.

Comentarios
Multimedia Diari