L’Espluga suspèn la celebració dels 50 anys de la Festa de la Verema

Les noves mesures de la Covid-19 fan inviable els actes, que eren ja reduïts i descentralitzats

26 agosto 2020 08:50 | Actualizado a 26 agosto 2020 09:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«És una decisió difícil però era la millor opció, i més després de la roda de premsa del Govern. L’any que ve farem algun acte per celebrar el 50è aniversari», explica la regidora de Turisme, Laura Poblet. L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i la DO Conca de Barberà s’han vist obligats a suspendre la 50a edició de la Festa de la Verema DO Conca de Barberà –que havia de tenir lloc des d’aquest divendres– degut a les noves restriccions anunciades pel Govern de la Generalitat de Catalunya de prohibir les trobades de més de deu persones, tant en l’àmbit públic com en el privat.

L’evolució de la situació sanitària actual provocada per la Covid-19 no és favorable, tampoc a la regió sanitària del Camp de Tarragona. Per aquest motiu, i tenint en compte les noves mesures, no es podrà desenvolupar cap dels actes previstos en el marc de la Festa de la Verema 2020.

L’edició d’enguany de la festa ja comptava amb actes reduïts, descentralitzats i amb inscripció prèvia, prescindint del recinte firal, per tal de garantir la seguretat i higiene dels participants. Però amb les noves restriccions aquests no són viables.

Des de l’organització fa mesos que es treballava per poder mantenir l’edició d’enguany, adaptada a la nova normalitat, i no poder-ho tirar endavant a pocs dies dels actes no és gens complaent, però s’entén que la situació actual demana responsabilitat, sentit comú i prevenció per tal de no agreujar aquesta situació. «Des de l’organització fa mesos que es treballava per poder mantenir l’edició d’aquest any, adaptada a la nova normalitat, i no poder-la dur a terme a pocs dies dels actes no és gens complaent, però s’entén que la situació actual requereix responsabilitat, sentit comú i prevenció per no agreujar la situació que estem vivint», han dit els organitzadors.

Pel que fa al pressupost previst per la festa de la verema, «una part ha estat de promoció i ara haurem de parlar com modifiquem el pressupost», remarca Poblet.

L’Ajuntament també va adaptar la festa major a la situació actual reduint els actes previstos. Tampoc s’ha pogut celebrar el festival El vi fa sang. Es tracta d’un certamen de novel·la criminal en català que té lloc a l’Espluga.

Cada any, aquesta cita té lloc a finals del mes d’agost i dona pas a l’inici de la verema. La festa s’havia d’inaugurar de forma oficial al pati de la Fassina Balanyà. També havia de ser el moment d’inaugurar l’exposició Els artistes van amb tractor de Sara Boldú. Els espectacles es combinaven amb tastos de vi i, fins i tot, una caminada guiada entre vinyes.

Comentarios
Multimedia Diari