L'oposició de l'Arboç atura fer un estudi a dos mesos de les eleccions

El govern (PSC) java encarregar a una empresa un treball per elaborar un projecte de participació ciudana

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Este Nàstic no tiene cara de play off. Lo cierto es que no la ha tenido durante las últimas semanas porque a la hora de la verdad no ha sacado a relucir la personalidad necesaria para un equipo que quiere estar arriba.

Els grups de l’oposició de l’Arboç (CiU, PP i ERC) han aturat l’estudi que l’equip de govern (PSC) va encarregar, aprovant-ho en junta de govern, per a l’elaboració i desenvolupament d’un projecte de participació ciutadana. El treball tenia un cost d’uns 10.000 euros.

L’oposició considera que l’Ajuntament té altres prioritats abans d’un estudi a dos mesos de les eleccions municipals. Així, la majoria que suma CiU, ERC i PP va servir per aturar l’encàrrec.

La votació va aturar els possibles treballs executats per part de l’empresa contractada, si es que s’han produït. També reclama replantejar la seva viabilitat i oportunitat.

En el cas que l’aturada pugui generar «perjudicis econòmics considerables» per la interposició de la queixa de l’empresa, l’oposició de l’Arboç demana que es consideri temporalment aturada, sense perjudici que es reprenguin els treballs contractats amb posterioritat a les eleccions municipals del 24 de maig.

D’urgència

CiU va presentar una moció d’urgència per aturar la contractació que es va fer el 5 de febrer. L’estudi es pretenia pagar amb una partida d’inversions. Però l’Ajuntament té el pressupost prorrogat de 2014 i la Llei determina que no es poden prorrogar partides d’inversions «i aquesta feina s’havia realitzat, ni total ni parcialment. Entenem que no es pot pagar la feina contractada».

També es critica que l’Ajuntament volgués aprofitar una subvenció de la Llei de Barris, ja que aquesta ha d’estar delimitada al nucli històric i un projecte de participació ciutadana seria municipal. A més destaca l’oposició que tractant-se d’un procés de participació d’àmbit municipal no es compti amb la participació dels membres de la mateixa corporació».

Comentarios
Multimedia Diari