Mercadona invertirà 5,7 milions en les seves botigues de Tarragona durant el 2017

El nou supermercat Mercadona ubicat al Mercat Central obrirà amb un nou model de botiga eficient que s'acaba d'inaugurar a Tarragona

19 mayo 2017 16:07 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La cadena de supermercats Mercadona posa en marxa avui a Tarragona el seu nou model de botiga eficient que millora i optimitza l'experiència de compra dels seus "Caps", com internament la companyia anomena els seus clients. Per a això, té previst invertir 5,7 milions d'euros a reformar i renovar, durant el 2017, 4 botigues repartides per les comarques tarragonines.

El primer establiment que ja disposa d’aquest nou model de botiga està ubicat a la ciutat de Tarragona, concretament a Via Augusta, i obre avui les seves portes després de la reforma duta a terme durant els darrers dos mesos. Enguany també es reformaran les botigues de El Botafoc al municipi de El Vendrell, la de Els Portals, a Tortosa, i la botiga de Móra d’Ebre, ubicada a l’Avinguda Pius XII, s/n.

D’ara endavant, a banda de les reformes esmentades, totes les botigues noves que obri Mercadona incorporaran el nou model que la companyia ha començat a implementar el passat mes de desembre amb l’obertura dels dos primers supermercats amb aquest model: un al Port de Sagunt (València) i l’altre a la localitat de Peligros (Granada). El supermercat Mercadona del Mercat Central de Tarragona ciutat se sumarà també a la llista de noves obertures que incorporen el nou model.

El Mercadona de Via Augusta: primer supermercat amb el nou model de botiga eficient a les comarques tarragonines

El primer supermercat Mercadona a les comarques tarragonines que obre amb aquest nou model està ubicat a la ciutat de Tarragona, concretament a Via Augusta, i en la seva reforma han participat 65 proveïdors que han donat feina a 90 persones durant el període d’execució de la mateixa.

El nou model de botiga, més eficient, renova el disseny de botiga per ambients iniciat l'any 2000, ja que millora la distribució, la decoració i la disposició de les seccions. També inclou un disseny totalment renovat amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta per espais amplis i diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació de les diferents seccions, alhora que disposa d’instal·lacions més ecoeficients.

 

Novetats a totes les seccions

El nou disseny presenta novetats en totes les seccions de les que es beneficien tant els "Caps" com els treballadors, els proveïdors i la societat. En són exemples la nova entrada amb doble vidre, que evita els corrents, els lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, la gòndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i la nova exposició de la peixateria per als productes de conquilla, entre d'altres. 

A més, busca oferir un millor servei per facilitar l'acte de compra dels clients mitjançant l'ampliació dels passadissos de fruita i verdura, un nou model del cistell de la compra i dos models de carretó, molt més ergonòmics i lleugers.

Amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, també inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per al disseny del nou moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A banda d'això, la companyia ha redissenyat les zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans, així com una zona de menjador més equipada i uns armariets personals més amplis i còmodes.

 

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins un 40% el consum energètic, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

També integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha la línia de caixes, les balances o les tauletes electròniques que substitueixen el paper per fer gestions administratives, entre d’altres. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

 

Comentarios
Multimedia Diari