Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Més de 230 alumnes de primària presenten projectes de recerca a la URV

Dins del programa RecerKids, estudiants de 5è i 6è de primària han participat en un taller científic sobre l’origen de la vida

23 mayo 2024 12:43 | Actualizado a 23 mayo 2024 13:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més de 230 alumnes de 5è i 6è de primària de cinc escoles de la demarcació han participat en un procés de recerca científica real. L’activitat ha culminat amb la presentació dels resultats de la seva investigació en un congrés celebrat a la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia, al campus Sescelades de la URV.

La seva recerca s’ha realitzat en el marc de RecerKids, un programa educatiu que té com a objectiu promoure la recerca entre els alumnes de Primària, i donar a conèixer la tasca investigadora i de divulgació que es porta a terme a les universitats i als centres de recerca de Catalunya.

La trobada d’avui ha estat el punt i final a la feina de tot un trimestre. Durant la primera fase, que va començar al gener i ha acabat a l’abril, els grups-classe han desenvolupat una de les recerques proposades aplicant el mètode científic.

$!El taller ha permès l’alumnat extraure l’ADN de maduixes. Foto: URV

Aquest curs les recerques han girat al voltant de l’astronomia i l’origen de la vida. La URV ha organitzat un taller experimental sobre investigació de l’ADN que ha permès l’alumnat extraure l’ADN de maduixes utilitzant materials casolans i observar les cadenes d’àcid nucleic que contenen les instruccions genètiques.

Un cop finalitzada la recerca, cada grup ha elaborat un pòster amb els resultats de la seva investigació, que es publicarà a la web del programa i que avui han pogut fer públic davant la resta de l’alumnat. L’acte també ha comptat amb un espectacle científic, de la mà de Clowntífics de BigVan Ciència.

Comentarios
Multimedia Diari