Miravet retira l'estelada del balcó consistorial davant l'amenaça d'anul·lació del procés electoral

L'alcalde i únic candidat, Toni Borrell (ERC), anuncia que hissaran de nou divendres la bandera en una plaça pròxima i en repartiran 200 entre els veïns

19 mayo 2017 22:46 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Ajuntament de Miravet (Ribera d'Ebre) ha retirat aquest dimecres al matí l'estelada del balcó de la casa de la vila per donar compliment a l'ordre de la junta electoral de zona de Reus d'aquest dimarts. L'alcalde i únic candidat a les eleccions, Toni Borrell (ERC), ha explicat que, de no fer-ho, el municipi s'exposava a veure anul·lat el procés electoral. Indignat per l'ordre judicial rebuda, que ha qualificat de "kafkiana" i "inversemblant", Borrell ja ha anunciat que, en el marc d'un acte de campanya electoral de la candidatura divendres al vespre, hissaran una nova estelada en una plaça pròxima prop del riu Ebre i repartiran unes 200 estelades entre els veïns del poble.

La retirada ha transcorregut amb "tranquil·litat", davant l'expectació d'alguns veïns i mitjans de comunicació. Borrell ha recordat que aquest dimarts a la tarda va rebre una trucada del director general de la Policia, Albert Batlle, comunicant-li la resolució de la junta electoral de zona de Reus ordenant la retirada de l'estelada. A més de l'Ajuntament de Miravet, la decisió afecta també el consistori de Marçà i els parcs de bombers de Tivissa (Ribera d'Ebre), Cornudella de Montsant (Priorat) i Reus.

L'alcalde considera "kafkiana" i "inversemblant" la situació que s'hauria produït si els Mossos d'Esquadra de Móra d'Ebre, amb els quals, ha subratllat, mantenen una bona relació, s'haguessin vist obligats a retirar l'ensenya del balcó. "Ho havíem d'evitar", ha assegurat. Però una eventual negativa a complir l'ordre, ha recordat, podria ser la font de mals majors. "Podria tenir conseqüències greus, com anul·lar el procés electoral de Miravet. Podia haver una resolució de la junta electoral central en aquest sentit. Això diu la llei. No hem volgut fer el ruc i evitem aquests problemes", ha declarat.

Com a "contraatac", i després de mantenir una reunió del govern municipal i de la candidatura d'ERC -l'única que concorre a les eleccions del pròxim 24 de maig-, el pròxim divendres a les vuit del vespre, i dins de l'acte electoral final de la llista, hissaran una estelada gegant a la plaça de l'Arenal de Miravet, prop del consistori i vora el riu Ebre. També repartiran unes 200 estelades entre els veïns de la població "perquè, no només el dia de les eleccions, sinó després llueixin a tots els balcons".

Penjada de la barana del balcó de la casa de la vila des de fa "cinc o sis anys", on ha conviscut, puntualment, durant les festes majors, únicament amb la senyera, Borrell ha mostrat la seva perplexitat davant la situació creada per la seva presència. "Quan el senyor Rajoy va ser escollit president hi teníem l'estelada. També a les eleccions europees, amb tota la pluralitat i tots els partits que es presentaven, ningú es va queixar, ni molt menys ningú de Miravet. I aram que estem sols com a mussols, que no hi ha cap altra candidatura, que som inequívocament el que som, ens la fan retirar. És un sense sentit tan gran, com diria la gent, no van a l'hora", ha abundat.

Comentarios
Multimedia Diari