Montblanc s’omple de llibres

La Vila del Llibre. La capital de la Conca de Barberà celebra la tercera edició amb una cinquantena de propostes

23 marzo 2019 10:06 | Actualizado a 23 marzo 2019 10:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Passejar per Montblanc, trobar-te prestatgeries de llibres i comprar-los o intercanviar-los per altres. Aquests dies la capital de la Conca de Barberà celebra la tercera edició de la Vila del Llibre i s’omplirà d’històries literàries, i més de cinquanta activitats. Xerrades, tallers infantils, autors novells, taules rodones, poesia. Són algunes de les propostes de la Vila del Llibre que s’allargarà fins demà diumenge. 

Aquest divendres a dos quarts de nou del vespre va tenir lloc el recital poètic musical In memoriam al Centre Cultural Sant Jordi. Estava basat en els poemes de Gabriel Ferrater amb una posada en escena a càrrec de Xavier Miró (recitació) i Andres Noarde (composició musical i guitarra). De fet estava inspirat en la manera de dir la poesia d’Ovidi Montllor i Toti Soler. Fa 25 anys Miró i Noarde estrenaven a Barberà de la Conca aquest mateix espectacle. Aprofitant el cinquantè aniversari de la publicació de l’obra poètica completa de Ferrater, Les dones i els dies, la Vila del Llibre el recupera actualitzat i torna a donar visibilitat a la veu i guitarres que homenatgen la vivència de la guerra, l’exili, la llibertat, la joventut, i l’amor.

Aquest espectacle va donar el tret de sortida a la Vila del Llibre i va omplir el Centre cultural de Sant Jordi de gom a gom. Just després de l’espectacle, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Joan Elies Adell, i Enric Bono, director del festival, van inaugurar la tercera edició de la Vila del Llibre. 

El director del festival, Enric Bono va destacar que «l’objectiu és activar al territori a través del món del llibre i popularitzar la cultura que hi ha a través del món del llibre», i va afegir que «és un festival literari que també serveix per descentralitzar la cultura de les grans capitals». 

Avui al matí s’obrirà al públic les parades de llibres i les diferents activitats programades.

La Casa Desclergue serà l’escenari de les taules del llibre. Avui a les onze del matí hi haurà una taula sobre narrativa del procés, amb la participació de Bea Talegón (Llibertat d’excepció), Bernat Puigtobella (Us volem a casa), Juan Carlos Moreno Cabrera (Després del procés, què?) i Jordi Solé i Camardons (Determinació Nacional). 

Una altra de les novetats és el llibre de Rafel Nadal qui va rebre el premi Ramon Llull amb el (fill de l’Italià), o l’escriptor Jordi Cabré.
Demà, diumenge, serà Joan Margarit el primer protagonista de les trobades literàries a la Vila del Llibre. Altres autors que també participaran en aquesta edició seran: Tina Vallès, Mònica Batet, Gabi Martínez, Margarida Arritzeta, entre d’altres. La plaça Major acollirà el mercat d’editors que enguany rebrà 31 segells als quals se sumen les llibreries de Montblanc i el quiosc. A més dels autors que participen en les taules del llibre de la Casa Desclergue, la sala de plens de l’Ajuntament oferirà presentacions que els visitants podran trobar a les parades de la vila.

Dues propostes ompliran la Font Major de versos: La gota negra en veu de la seva autora, Cèlia Sànchez-Mústich, poeta, narradora i activista cultural i Recital de poesia a micròfon obert amb L’Escarritx on es proporcionarà un petit recull de grans poemes universals que tothom podrà llegir.

La plaça i la Sala Sant Miquel estaran preparades per rebre els infants i les seves famílies on a més de contacontes i presentacions hi haurà un espai permanent d’activitats d’esbarjo literari i de foment de la lectura. «Hi ha una programació pensada per a tots els públics», va afirmar Bono. La Vila del Llibre ja s’ha consolidat a Montblanc.

Comentarios
Multimedia Diari