Obrir els dissabtes a la tarda, l’assignatura pendent del petit comerç a Valls

La presidenta del Comerç de Valls, Carme Sendra, reivindica que «la gent hauria de valorar més el que té a casa i el tracte proper amb el client»

| Actualizado a 10 octubre 2018 14:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Obrir els dissabtes a la tarda és l’assignatura pendent del petit comerç a Valls. Segons la presidenta del Comerç, Carme Sendra, aproximadament un 60% d’establiments ho fan, i l’altre 40% tanca per diversos motius: familiars, per la poca afluència de clients i la falta de personal que dificulta compaginar el descans amb la vida professional. 


«Crec que la gent hauria de valorar més el petit comerç i el tracte proper que tenim. En el meu cas obro la botiga els dissabtes a la tarda», reivindica la presidenta del Comerç de Valls, Carme Sendra, i afegeix que «sempre incentivem els altres negocis a obrir els dissabtes a la tarda, però encara és l’assignatura pendent a Valls».
«Sempre he tingut obert el negoci. La gent de pobles, o fins i tot de Tarragona, venen a comprar», detalla la propietària de la sabateria infantil Nati.
Per contra, hi ha altres comerciants que tanquen els dissabtes a la tarda però obren els dilluns al matí. «Si més establiments ens poséssim d’acord a obrir els dissabtes, jo m’hi afegiria», manifesta la propietària de la bijuteria i complements Guapa’t, Tania Urbano.


«Els bars i restaurants també haurien d’obrir els dissabtes a la tarda per si algú vol descansar o fer un cafè després de comprar», diu un altre comerciant.
I és que els dissabtes a la tarda hi ha poca gent passejant per la ciutat, i tampoc no compren al comerç petit. «Jo obriria aquest dia, però per ara no em surt a compte», remarca un comerciant i afegeix que «nosaltres ho tenim més difícil que els negocis grans. Fa uns anys això no passava, però ara hi ha molta competitivitat».


Els comerciants de Valls coincideixen que és una lluita constant amb les grans superfícies i les botigues online -cada cop més presents a la societat-. «Anem fent a poc a poc, però costa molt tirar-ho endavant. Potser alguna de les solucions seria organitzar més activitats al carrer els dissabtes a la tarda», afirma un altre comerciant.
En els últims anys a Valls hi ha hagut un increment en l’obertura de nous establiments principalment en el sector alimentari, articles de baix cost i en tecnologia mòbil. Altres comerços porten molts anys de trajectòria i alguns fins i tot són centenaris.


«Hi ha una gran varietat de productes a Valls i tots estan molt bé. Tot això s’hauria de valorar molt més», assegura Sendra. L’eix comercial de Valls compta amb dos quilòmetres que traspassen la ciutat de nord a sud. 


Impulsar diferents campanyes
De fet, l’Associació de Comerciants de Valls juntament amb la Regidoria de Comerç i Turisme impulsen diferents campanyes per incentivar els veïns de la ciutat i dels pobles de la comarca a venir a comprar a la capital de l’Alt Camp. Per exemple: la fira Fora Estocs, ‘l’Abril més cultural’, Tornada a l’Escola, campanyes de Nadal, sortejos de diferents compres a la ciutat... 
«Durant tot l’any fomentem el comerç local i per ara ens funciona bé gràcies a aquestes campanyes», comenta la presidenta del Comerç de Valls.

Comentarios
Multimedia Diari