Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Operació biquini municipal

#TarragonaComplexa (19): Els nostres polítics estan en any electoral. Necessiten fer una mini pretemporada, que es juguen les garrofes. Ben bé val la pena fer una feina de por els propers 5 mesos per estar 4 anys més asseguts a la poltrona

14 enero 2023 20:01 | Actualizado a 15 enero 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Doncs sí, ja s’ha acabat el Nadal i han passat els Reixos amb l’entrada del nou any i toca posar-se a treballar i sobretot, i no ens n’oblidéssim pas, pensar en l’operació biquini. Massa aviat, direu alguns. No és massa aviat mai, perquè necessitem posar-nos en forma per a l’estiu que vindrà més aviat que tard. I els qui tenen una operació biquini exprés són els nostres estimats polítics, que aquest any és any electoral, i necessiten fer una minipretemporada ràpida per posar-se en forma durant tots aquests mesos que venen de precampanya i de campanya, que el futur està a les seves mans. Es juguen les garrofes. Quatre anys més asseguts a la poltrona, ben bé val la pena fer una feina de por durant els pròxims 5 mesos.

Uns, els que ara estan al govern, han de deixar ben palès que a pesar de l’herència rebuda, a pesar de la pandèmia, a pesar de la Guerra d’Ucraïna i de la crisi del gas i la pujada desmesurada dels preus, i a pesar que l’oposició, són uns torracollons que han vingut a destruir-ho tot, han fet i estan deixant en marxa molts projectes que serviran per deixar la seva petjada. Cada dia tenim notícies d’un nou projecte que es vol engegar, d’una nova fita que s’ha aconseguit, una mica com quan tens una exclusiva que es va desgranant dia a dia, i per fer estirar el xiclet, la vas donant a poc a poc. És com quan emeten tots els capítols d’una sèrie el primer dia, pots fer una marató i veure’ls tots seguits. Si en canvi en van emetent un cada setmana, com es feia abans quan érem joves, se’n parla més i durant més temps.

Exemples en tenim molts. Dijous 12, presentació oficial del Fòrum Judicial de Tarragona que estarà acabat el 2026 amb una inversió de 70 M€. Posem-nos còmodes, que les obres començaran el març de 2024. La consellera Eva Miguel de la CUP també ha jugat a aquest joc, com ha de ser, i ha recordat que a l’estiu es desmuntarà el mamotreto del Miracle, acció emmarcada en un projecte Next Generation, que en el seu dia ja es va presentar. Dimecres 11, explicació d’una altra ajuda Next Generation de 3,5 M€ rebuda per a la sostenibilitat turística de la ciutat, amb interessants projectes a tota la façana marítima (la Móra, el Serrallo...), ajuda, per cert, que va ser aprovada fa un mes. Dimarts 10, inauguració del renovat pavelló de Sant Pere i Sant Pau (ja tocava!) i nou projecte per instal·lar càmeres a la Part Alta (ara ja serà més difícil pixar al carrer sense que et vegin la tita). Dilluns 9, projecte per eliminar les escales mecàniques de la plaça dels Carros i que passi el carril bici per allà. Aquest projecte el faria el Port, que és el que té pasta gansa. Però fins aleshores, l’Ajuntament diu que invertirà 30.000 € en arreglar les escales que fa mesos que no funcionen (qui diu mesos, diu anys!). També s’anuncia una nova tongada dels Bons Comerç, la segona edició, ara que per fi es van aprovar els pressupostos, però aquesta vegada només destinant el 20% que la vegada anterior, no llancéssim massa diners que la cosa està molt malament. I no hem d’oblidar tampoc l’anunci la setmana anterior de la nova estació d’autobusos municipals que s’ubicarà on l’antic govern ja volia posar alguna cosa similar, amb la típica esbatussada i intercanvi d’acusacions entre els esquerrans i els socialistes, que ens acompanyarà en aquesta marató fins a les eleccions. A les cases d’apostes ja es pot apostar quin serà el projecte/idea que l’Ajuntament anunciarà el dia següent, amb possibilitat de guanyar grans premis. Jo de vosaltres, en aquest context de crisi, m’ho miraria dues vegades i jugaria fort.

Els altres, especialment el PSC, estan «locos por la música» i si poguessin demanar un únic desig, voldrien demà mateix les eleccions municipals. Això d’estar a l’oposició desgasta molt, especialment després de tants anys remenant les cireres al consistori. Qualsevol cosa que es faci denota que el govern de l’alcalde Ricomà no té rumb, ni programa, ni estratègia, ni idea d’on vol portar la ciutat. De fet sí, la volen portar pel pedregar, segons ells. No oblidéssim que el 2019 els socialistes van guanyar, però ERC els va fer un Piqué en tota regla i els va arrabassar l’alcaldia i l’alegria de viure a Palau com els reis i no com els servents. Es rumoreja que per a la campanya, el candidat Viñuales està contactant amb Shakira i Bizarrap perquè els facin la Music Sessions #55 per «titar-li beef» a Ricomà i, així, tenir la cançó de precampanya. Pot ser molt divertit.

El que també pot ser divertit és la campanya municipal alternativa a les xarxes socials, on s’han creat comptes fakes dels candidats d’Esquerra, dels socialistes i de Junts. Ara per ara l’esbatussada entre @pauricoman, @AlcaldeVinuales i @AlcaldeSendra no arriba al nivell del món real, però encara queden dies d’aquesta operació biquini perquè interactuïn més. El que sí que interactua és el candidat real de Valents, a qui donem la benvinguda en aquesta secció, Robert Hernández. Recomano seguir-lo. Soc molt fan dels seus vídeos on denuncia temes de ciutat. Tot i que segur que si Bizarrap li donés un cop de mà, quedarien millor. Bon any i endavant amb l’operació biquini.

Comentarios
Multimedia Diari