Panorama fragmentat a Sant Carles de la Ràpita a la recerca d´un govern estable

Anàlisi de la situació política al municipi

19 mayo 2017 22:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sant Carles de la Ràpita, tercer municipi de les Terres de l’Ebre en població per darrera de Tortosa i Amposta, compta en aquestes eleccions amb fins a set candidatures. Repeteixen fins a cinc caps de llista respecte a les últimes eleccions, tot i que dos ho fan amb sigles diferents.

L’actual alcalde, Joan Martín Masdéu, de CiU, ha tingut una legislatura complicada, especialment arran que el PSC abandonés l’equip de govern i els deixés en minoria. Aquesta minoria al ple ha portat, entre altres incidències, a què es prorroguessin els pressupostos del 2014 i que els del 2015 s’haguessin d’aprovar a través de la junta de govern local, tal i com permet actualment la normativa.

L’objectiu de Martin en aquestes eleccions és intentar augmentar la majoria actual per poder governar sense tants entrebancs, i es presenta amb un equip força continuïsta en les primeres posicions de la llista electoral. Però la gran quantitat de candidatures apunta a què el panorama polític rapitenc pot tornar a estar força fragmentat el proper mandat.

També repeteix com a cap de llista el socialista Josep Pitarch, que en els darrers dos anys ha estat a l’oposició després d’una dècada com a tinent d’alcalde. L’objectiu del PSC és el de recuperar el terreny perdut fa quatre anys, però la tendència general del partit ho posa difícil.

Per la seva banda, ERC vol passar per davant dels dos primers grups a l’actual plenari, aprofitant el seu possible desgast. Josep Caparrós torna a ser el cap de llista de la formació independentista, amb l’objectiu d’aconseguir governar després de tenir ja força experiència com a regidor de l’oposició.

Pedro Hernández va deixar el Partit Popular a meitat legislatura i actualment és regidor no adscrit. Es presenta de nou a les eleccions, aquesta vegada sobre les sigles de Més Ràpita, formació local independent. Per la seva banda, el Partit Popular presenta com a cap de llista Elisabet Sancho, única candidata a l’Ajuntament rapitenc.

El regidor Àlex Cervera, que fa quatre anys va entrar al Consistori per Ebrencs Independents, ara es presenta per les sigles de Solidaritat Catalana per la Independència. Per últim, ICV vol recuperar la seva presència al Consistori amb Carlos Sanchis com a cap de llista.

El desenvolupament turístic del municipi (que des de l’any passat és port de petits creuers) i en general la dinamització econòmica són prioritats per a totes les candidatures.

Comentarios
Multimedia Diari