Partits polítics de Tarragona es comprometen a aprovar una ordenança específica de benestar animal

L'acord signat preveu la creació d'un registre de maltractadors animals o la convocatòria d'un concurs públic per gestionar la Protectora

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Convocats per l'Associació de protecció Animal GAIA Tarragona al Museu Nacional d'Art Modern, candidats dels grups polítics municipals van participar aquest dissabte d'un debat sobre polítiques públiques de protecció animal. PSC, CiU, ERC, ICV-EUiA, Ciutadans i Reagrupament van signar un text que inclou diversos compromisos dur a terme a la ciutat la propera legislatura. L'acord preveu l'aprovació d'una ordenança municipal específica de benestar animal, la convocatòria d'un concurs públic per la correcta gestió de l'actual protectora d'animals, delimitar un espai en alguna platja de la ciutat on es permeti l'accés amb animals, o la creació d'un registre municipal de maltractadors d'animals.

La nova normativa municipal inclouria la gestió ètica dels gats urbans, la prohibició de venta ambulant d'animals a Tarragona i la reconversió de les parades que ho facin, i l'impuls d'un projecte de control ètic de la superpoblació de coloms basada en una planificació de la natalitat i la instal·lació de colomars ecològics, de manera que s'eviti la caça indiscriminada i posterior sacrifici dels coloms.

Amb el registre de maltractadors es preveu establir protocols d'actuació en casos de maltractaments o abandonaments. També es crearia un grup especialitzat de la policia local per a la protecció animal.

Comentarios
Multimedia Diari