Pau Ricomà: «Em sap greu que la gent es quedi sense entrades»

L’alcalde destaca que enguany es recupera la part més tradicional de la festa, i confia que l’any vinent tot torni a la normalitat

15 septiembre 2021 09:10 | Actualizado a 15 septiembre 2021 10:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, parla sobre aquestes festes i es mostra optimista de cara a l’edició vinent.

Serà diferent aquesta Tecla que la passada?

Sí. Per començar, els actes tindran més participació. Però l’element distintiu serà que el Seguici Popular torna a sortir al carrer en tota la seva plenitud. Recuperem la part més tradicional de la festa.

Com es preparen unes festes en unes circumstàncies tan inestables, on els canvis són constants?

És complicat, però tenim un equip tècnic amb molta experiència i amb una molt bona relació amb les entitats que conformen la festa. La clau de l’èxit està en la barreja de tècnica, experiència i participació de les entitats.

El Seguici es farà a dalt de l’escenari o podem tenir una sorpresa d’última hora?

Tant de bo s’aixequessin les restriccions, però no podem improvisar, tenint en compte l’expectació que generen les festes de Santa Tecla. Ja ho hem vist amb les entrades... Som una ciutat gran que tenim una especial responsabilitat a l’hora de fer les coses bé.

Què passa amb aquells tarragonins que no tenen ordinador ni Internet, i que s’han quedat sense entrada pels actes? Quines alternatives ofereix l’Ajuntament?

És un problema i ho comprenc. Però gestionar aquest volum d’interès és molt complicat. Ho intentem fer de la millor manera que podem i amb totes les eines que tenim a l’abast, però som conscients que la demanda és molt més alta que l’oferta. Que es quedi gent sense entrada, fora dels actes, em sap molt de greu.

Per què s’ha de pagar una fiança per assistir al Seguici?

Intentem que no passi allò de reservar entrades i després no anar-hi. Hem de ser responsables i, si no hi podem anar, deixar pas a una altra persona.

Es podrà beure amb el Barrilet pel carrer?

Diria que no.

I ballar als concerts del Camp de Mart?

No ho sé, depèn del que digui el Procicat. El que està clar és que podem estar asseguts o a peu dret, però sempre des del nostre seient.

Per què l’Ajuntament no té el mateix interès a recuperar els correfocs com les actuacions castelleres?

També en tenim, però depèn molt de la implicació de les entitats. Qui més estira, més avança. A més, els castells no només impliquen les actuacions, sinó una dinàmica que té molt a veure amb la vida social. Els castells mouen a molta gent.

Comentarios
Multimedia Diari