Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Port Tarragona instal·larà panells fotovoltaics al Refugi 1 del Moll de Costa

La licitació surt amb un pressupost inicial de 767.943.74€ (IVA exclòs) i tindrà una durada prevista de 4 mesos i mig

06 septiembre 2023 09:45 | Actualizado a 06 septiembre 2023 09:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Port de Tarragona ha publicat, aquest mes de setembre, la licitació per a la instal·lació fotovoltaica del Refugi 1. Es tracta d’una instal·lació fotovoltaica de 223 kWh sobre la coberta del refugi amb l’objectiu principal de generar energia elèctrica provinent de fonts renovables i potenciar el desenvolupament de solucions per a la implantació del Smart Grid, un sistema intel·ligent per a la gestió de l’energia verda de la futura comunitat energètica portuària així com utilitzar l’energia generada per autoconsum instantani.

En total, aquesta nova planta fotovoltaica generarà el 17% del total de l’energia necessària al Moll de Costa.

Aquesta setmana el Port Tarragona ha publicat la licitació Es tracta d’una licitació que surt amb un pressupost inicial de 767.943,74€ (IVA exclòs) amb una durada prevista de 4 mesos i mig. Les empreses interessades poden presentar les seves ofertes mitjançant la Plataforma de Contractació del Sector Públic a l’espai publicat a la web del Port fins al 29 de setembre de 2023 a les 23:59h.

La instal·lació haurà d’assegurar la generació d’energia fotovoltaica el màxim nombre d’hores del període d’irradiació solar. La intervenció es traduirà en una potència nominal resultant de 200Kwn i una potència pic de 267,54Kwp.

El Port Tarragona estima que, amb els panells, la producció serà de 338MWh/any representant una reducció anual d’emissions de 90 tones de CO2 i un estalvi econòmic anual de 56.450 euros.

Es tracta d’un tipus d’instal·lació amb suport a la xarxa en el fet que l’energia generada serà auto consumida instantàniament no generant excedents d’energia. Amb aquesta licitació també s’inclou l’adequació i la instal·lació d’un nou grup electrogen per a l’alimentació de tots els edificis del Moll de Costa, així com la centralització dels quadres elèctrics i inversors de les plantes de producció del Refugi 1 i 2.

El Refugi 1 s’unirà a un altre edifici emblemàtic i important del Port de Tarragona, com és el Refugi 2, on es troba el Museu del Port, que ja compta amb la seva instal·lació des de l’any 2021.

Aquest nou reforç segueix el mateix procediment utilitzat en la instal·lació del Refugi 2. De fet, la instal·lació al Refugi 1 serà una imatge bessona de les plaques instal·lades al Refugi 2, per tal de respectar una mateixa línia estètica i mantenir un impacte visual positiu que té el Moll de Costa a la ciutat. Per tant, tindran les mateixes característiques geomètriques, tècniques i de disseny.

Comentarios
Multimedia Diari