Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Restauració ecològica i millora de la ribera del riu Francolí

  L’Ajuntament de Tarragona executa un dels 18 projectes guanyadors dels pressupostos participatius

  21 octubre 2022 11:52 | Actualizado a 21 octubre 2022 11:56
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El dijous 20 d’octubre han començat els treballs de restauració i millora dels sistemes de ribera al tram baix del riu Francolí, corresponent a un dels 18 projectes guanyadors dels pressupostos participatius.

  Concretament, el projecte té com a principal objecte l’ actuació de restauració i millora de les actuals franges de bosc de ribera existents al marge esquerra del riu Francolí, des de la resclosa de Sant Salvador fins al pont de l’A7.

  Les primeres tasques iniciades avui són les de desbrossament de la zona tot eliminant nuclis de canyar mitjançant l’extracció, per finalment crear un itinerari circular de natura i descobriment del riu Francolí, a través de la franja de la ribera a restaurar. Els treballs també aniran adreçats a recuperar el Camí vell dels horts del Francolí, adequar l’accés i connexió entre el Parc eco - històric del Pont del Diable i l’itinerari de natura a través del Camí del Riu, establir una àrea informativa amb edició i instal·lació d’un plafó divulgatiu del riu Francolí i finalment reubicar i actualitzar les senyalitzacions existents.

  Tal com ha expressat la consellera de Districtes de l’Ajuntament de Tarragona, Paula Varas, “en aquest cas, estem duent a terme la millora proposada per la ciutadania, fruit d’un procés de participació, d’empoderament i d’anàlisi entre les conselleries de Medi Ambient i de Districtes d’aquest Ajuntament”.

  L’obra ha estat adjudicada a l’Associació Aurora per un import de 24.258 € més 5.095 € en concepte d’IVA i té prevista una durada aproximada de 3 mesos.

  Comentarios
  Multimedia Diari