Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Albert Blanch: 25 anys de festa i d’esbart

  Tecler d’Honor. L’Albert va ser ahir un dels homenatjats per la ciutat, per la seva trajectòria dins de les festes de Santa Tecla

  16 septiembre 2022 12:12 | Actualizado a 16 septiembre 2022 12:15
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  «Quan he de parlar de la festa i de la meva ciutat em quedo sense paraules». Això deia l’Albert, el protagonista d’aquest article, ahir, just abans de rebre el títol de Tecler d’Honor, un guardó que reconeix una trajectòria de 25 anys dins de la festa major de la ciutat. L’Albert Blanch Lozano té 33 anys i és allò que coneixem com a TTV, un tarragoní de tota la vida. De ben petit va entrar a formar part de l’Esbart Santa Tecla, una entitat que, segon ells, «ha estat una família per mi». Va començar als 8 anys amb el ball del Patatuf. Després va passar al ball de Cercolets –on hi va participar uns 15 anys– i, actualment, és l’abanderat del Ball de Bastons de l’Esbart Santa Tecla. Ahir, la ciutat reconeixia la seva participació en les festes de Santa Tecla i ell no podia amagar l’emoció.

  Els pares de l’Albert expliquen que ja, des de ben petit, era un enamorat de Tarragona i de la cultura popular. «Sempre vam voler que fer el que li agradés», recorda Jaume, el seu pare. La família va conèixer l’Esbart Santa Tecla, «una entitat oberta, integradora i acollidora que, des del minut zero van tractar al nostre fill com un més», explica en Jaume.

  L’Albert sortia per primera vegada al Seguici l’any 1997 amb el ball del Patatuf. Ell no ho recorda, però els seus pares sí. «Estava molt il·lusionat, vestit de catalanet», expliquen. Una il·lusió que encara perdura. L’alegria que transmet el rostre de l’Albert, ja sigui aixecant l’arc dels Cercolets o portant la bandera del ball de Bastons, és any rere any un element més del Seguici Popular. Tothom el coneix i tothom se l’estima.

  L’Albert no només participa en els actes del «seu esbart», com diu ell. També assisteix a altres cites, com assajos de bèsties o presentacions de llibre. Per ell, els dies 22 i 23 de setembre són els més especials, «ja que surt el Seguici al complet». Això sí, si ha de triar un acte ho té clar: «la Baixada de l’Àliga em torna boig. Per la música i el jaleo que hi ha», explica.

  Un dia especial

  Ahir, l’Albert vivia un dels dies més especials de la seva vida. Lluint samarreta del ball de Bastons, el protagonista rebia el guardó de Tecler d’Honor. «Per mi aquest reconeixement és una gran satisfacció. Vull agrair-ho, sobretot, a l’Esbart Santa Tecla, per haver-me proposat i per veure’m créixer com ho ha fet». Sens dubte, la ciutat i la festa necessita de molts Alberts.

  Comentarios
  Multimedia Diari