logo
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Estrenes i castells de 9: Una Santa Tecla de màxims a les portes del Concurs

La Jove de Tarragona no descarta fer el salt a la gamma extra, i els Castellers de St. Pere i St. Pau podrien fer el pd7f

| Actualizado a 22 septiembre 2022 23:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tarragona ja encara la recta final de Santa Tecla. Aquest divendres entre tots els actes que hi ha també destaca la diada castellera on les quatre colles de la ciutat: els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau es tornaran a trobar a plaça per ensenyar les seves millors versions.

Els Xiquets de Tarragona arriben en un bon moment. Els matalassers descarregaven per primer cop enguany, i des del 2018 que no ho havien fet, el 3d9f el diumenge passat, durant el Primer Diumenge de Festes. Això suposava una gran dosi de confiança i alegria entre els castellers i castelleres de la colla. El seu objectiu passa per repetir l’actuació de diumenge passat: el 5d8, el 3d9f i el 2d8f. És cert que al pati d’assaig han fet proves del 4d9f, però segurament no sortirà encara a plaça i s’esperaran al Concurs de Castells, on podrien intentar fer la Tripleta Màgica.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona també passa un moment dolç. Els de Cos del Bou van fer, també el Primer Diumenge de Festes, la seva primera Tripleta Màgica d’aquest 2022. A més estan assajant el 2d9fm al local d’assaig i tenen moltes ganes de ser de les poques privilegiades que facin el salt a la gamma extra. Aquest divendres podria ser la seva oportunitat, per intentar-ho, però són conscients que diumenge que ve hi ha el Concurs de Castells pel mig, per això, potser preferiran fer alguna prova més al pati d’assaig, i no arriscar més del compte. Amb aquest objectiu en ment, hi ha la possibilitat que repeteixin la Tripleta Màgica, i que sumin el segon 5d8 de la temporada, un dels seus castells insígnia i que enguany ha patit molts canvis de tronc. En cas de tornar a descarregar el 3d9f i el 4d9f serien en cinquè i el sisè de l’any. Conscients que aquesta actuació els donaria molta confiança de cara al diumenge de Concurs.

Els Xiquets del Serrallo fa dies que piquen pedra amb els castells de 8, i sempre s’han mostrat amb ganes de voler estrenar-ne un, ja que el 2019 es van quedar a les portes. Tot i això, creuen que és millor assegurar-se encara més una d’aquestes estructures i per això les descarten per la diada de Santa Tecla. Amb alguns canvis de tronc que han hagut de fer per afers interns de la colla, mostren la intenció de repetir el 3d7p, el 4d7p i el 5d7.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau volen continuar evolucionant. Els del barri cooperativista tenen assegurada, com a míni, la clàssica de vuit: 3d8, 4d8 i 2d7. A més compten amb el pd6, però també han fet bones proves de pd7f, espadant que podrien ensenyar a la plaça de la Font. Un altre castell que han anat provant, i veient com evolucionava al seu localés el 2d8f, que encara no han fet enguany, però també el 3d8p, estructura que no han realitzat cap cop en la seva història. Qui sap si la diada de Santa Tecla comptarà amb algun d’aquests dos castells, tot i que són coneixedors que de no estar del tot segurs tindran una nova oportunitat d’ensenyar-los: a la plaça Tarraco Arena, i per primer cop en diumenge classificats per mèrits propis.

Sant Magí va ser una actuació que va anar molt bé a les quatre colles de la ciutat. Ara Tarragona vol viure una diada similar.

Comentarios
Multimedia Diari