Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Tapagot de Santa Tecla per les nits d’aquests dies

  El Punt Lila i Arc Iris estarà present en 14 espais oferint l’atenció i el material necessari en cada cas

  12 septiembre 2022 13:22 | Actualizado a 12 septiembre 2022 13:32
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’Ajuntament de Tarragona, a través de les conselleries de Cultura i Festes i Feminismes, LGTBIQ+ i Salut Pública, han creat el tapagot com a element dissuasiu per evitar la submissió química. Aquesta eina, tal i com ha apuntat la consellera de Feminismes, Cinta Pastó “es per evitar riscos, però alhora és per no oblidar que qui té el problema es sempre l’agressor”. “D’aquesta manera tothom pot gaudir de la festa amb tranquil·litat” destaca la consellera.

  El tapagot

  Des de l’Ajuntament es treballa conjuntament per erradicar els diferents tipus de violències, però malauradament sovint apareixen noves formes d’exercir-les. Aquest estiu han estat les punxades, però principalment els abusos provenen de la submissió química.

  És per aquest motiu que s’han fet 2.000 exemplars de tapagots que es repartiran en els Punts Lila i Arc Iris que s’instal·laran pels diferents espais susceptibles les nits de Santa Tecla i que tenen un format de lligacua o goma per subjectar els cabells, que també es pot portar al canell com a polsera. Aquest producte s’ha encarregat a una cooperativa de dones de Tarragona, Niu, que prèviament havia rebut formació a través del Programa Economia Social i Solidària de Tarragona Impulsa.

  S’han fet 2.000 exemplars de tapagots que es repartiran en els Punts Lila i Arc Iris

  La consellera de Cultura, Inés Solé, ha agraït la tasca duta a terme pels diferents departaments que treballen de manera transversal i conjuntament amb Festes i que “aposten un any més per la campanya #Respecta i el lema #noemtallislafesta, per tal de poder gaudir de l’oci, facilitant tot tipus d’informació i materials de prevenció necessaris per evitar les violències sexuals”.

  Els Punts Lila i Arc Iris i el Quiosquet

  Els Punts Lila enguany estaran en catorze espais i horaris diferents com son la tarda del 14 de setembre a la Terrasseta o del 15 a Parc de la Ciutat; a les revetlles de les nits del 16, 17 i al concerts de Manel o la Baixada de l’Àliga, entre d’altres. La finalitat de la campanya i d’aquests punts és aconseguir que tothom conegui aquest servei i alhora sigui conscient que les agressions en els espais d’oci continuen sent una realitat en la nostra societat.

  L’Ajuntament compta, a més amb el protocol municipal d’actuació davant les violències sexuals i LGTBIfòbiques que facilita recursos al Punt Lila i Arc Iris, així com també el Quiosquet per les festes, des d’on es facilita informació sobre com actuar davant d’aquestes situacions i per atendre totes les necessitats que sorgeixin des d’un punt fixe, a la Rambla Nova.

  A banda dels materials habituals, enguany se n’afegeix un de nou com es el preservatiu femení, ja que ha estat una demanda recorrent entre les noies i dones que han acudit als punts liles i des de l’Ajuntament s’ha considerat oportú facilitar-los-hi. Els missatges que l’acompanyaran son “dona la volta al sexe” o “jo marco les regles”.

  Comentarios
  Multimedia Diari