Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tarragona celebra la Diada amb el cor posat en la tragèdia del Marroc

L’alcalde Rubén Viñuales diu que “Catalunya és una terra plural, però que sap estimar, sap lluitar i sap ser solidària”

11 septiembre 2023 13:28 | Actualizado a 11 septiembre 2023 13:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest matí, s’ha celebrat a Tarragona la tradicional ofrena floral al monument Rafael Casanova, amb motiu de la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. En el seu primer parlament en aquesta diada com a alcalde, Rubén Viñuales, ha volgut posar de relleu i agrair en primer lloc la presència la cònsol general del Marroc a Tarragona, Ikram Chaine, després del greu terratrèmolal país africà.

Viñuales ha volgut posar d’exemple aquest estret lligam entre les dues cultures, perquè “el que estem sentit aquests dies és que Catalunya és una terra de germanor i de convivència” i ha afegit “una terra plural, però que sap estimar, sap lluitar i sap ser solidària”.

L’alcalde també ha destacat “l’honor de ser avui a la Diada com a alcalde” i “l’orgull de formar part d’aquesta Catalunya tan acollidora i diversa” i donem exemple perquè “sabem conviure dins aquesta pluralitat, respectant-nos”.

Un cop acabat el discurs, l’alcalde ha fet l’ofrena floral acompanyat dels portaveus de la corporació municipal. Posteriorment més de 50 entitats, entre institucions, entitats socials, culturals, polítiques, esportives i econòmiques; han anat fent l’ofrena esglaonadament. Al finalitzar, les quatre colles de la ciutat han realitzat els pilars d’homenatge.

L’acte ha comptat amb l’acompanyament musical Banda Unió Musical de Tarragona i el Cor Gregal que han interpretat El Cant de la Senyera i Els Segadors.

$!Tarragona celebra la Diada amb el cor posat en la tragèdia del Marroc

Ofrena floral al monument de Salvador Allende

A les 11.30 h als Jardins del Camp de Mart, l’alcalde Rubén Viñuales, acompanyat de diversos regidors i regidores i membres del consistori i l’Associació Salvador Allende Tarragona; ha assistit a l’acte d’homenatge i posterior ofrena floral a Salvador Allende, el president de Xile que va morir l’11 de setembre de 1973, avui fa 50 anys, després del cop d’estat perpetrat per les forces armades del país.

Comentarios
Multimedia Diari