Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tarragona treu a licitació la remodelació del carrer Orosi

El projecte garantirà un ús prioritari per als vianants i formarà part del futur Pla Integral de la Part Baixa

22 noviembre 2022 14:10 | Actualizado a 22 noviembre 2022 17:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament ha tret a licitació el projecte executiu de la remodelació del carrer Orosi per un import de 590.001,37 euros. Això significa que la setmana del 19 de desembre s’obrirà el període de presentació d’ofertes per part de les empreses que optin a la construcció del carrer Orosi, entre el tram dels carrers Apodaca i Comerç. Una actuació urbanística que marcarà l’inici de la transformació de la Part Baixa. El projecte de remodelació planteja més espai segur i accessible per als vianants.

El terra serà de plataforma única i se soterraran totes les línies aèries, la renovació del clavegueram, nou arbrat, jardineria i mobiliari urbà. “Aquesta intervenció la vam pactar amb l’associació de veïns del Barri del Port i amb la Xarxa de la Marina. Consisteix en convertit el carrer en plaça, donant un total protagonisme als vianants, generant una zona verda i espais d’esbarjo”. L’objectiu d’aquest pla de remodelació urbanística és iniciar la transformació del barri mitjançant la reconversió integral del carrer Orosi.

“Som un govern compromès amb el canvi a Tarragona i un dels llocs on aquest canvi és més essencial és la Part Baixa. Malgrat el Pla Integral de la Part Baixa just comença ara i assenyalarà el full de ruta del barri per a la seva revitalització, hi ha una inversió que vam voler avançar sense esperar el Pla: es tracta de la peonització del carrer Orosi, porta d’entrada del barri del Port i de Tarragona des de l’Estació de Ferrocarril”, remarca Xavier Puig.

La vegetació és un dels punts forts d’aquest replantejament urbanístic. Aquesta nova vegetació s’afegirà als oms existents, sobretot els que es troben entre el carrer Orosi i Pau del Protectorat, que són els que estan en millor estat. També es deixaran créixer les gramínies entre les juntes del paviment, sobretot a les zones més obagues, per tal de produir una percepció d’entorn menys urbà.

Comentarios
Multimedia Diari