Tarragona viurà un Sant Magí íntim adaptat a la nova realitat

Els actes començaran el dia 10, però tindran el seu punt àlgid entre el 17 i el 19

27 julio 2020 09:56 | Actualizado a 28 julio 2020 09:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presentat la programació de les festes de Sant Magí 2020, que tal i com ja va anunciar fa unes setmanes, tindrà el seu punt àlgid els tres dies 17, 18 i 19 d’agost amb els actes més tradicions i imprescindibles, tot i que reformulats per tal de complir amb la normativa actual enfront la covid-19. Així mateix, des del dia 10 d’agost i fins més enllà del dia 23, avui s’han fet públiques moltes iniciatives tan d’entitats que ja fa anys formen part de la programació, com d’altres que se sumen a aquest any tan especial. L’alcalde ha volgut definir la festa d’enguany com a “íntima, segura i possible”, convençut que serà “un Sant Magí diferent i inoblidable”.

Pel que fa a la participació de les entitats, d’una banda La Imaginada tornarà a desplegar el seu seguit d’actes enguany al recinte del teatre Auditori del Camp de Mart; però també ho faran empreses com Itinere, Nemesis i Limonium, el Club dels Tarraconins, així com, no podria ser d’una altra manera L’Associació de Músics, la Confraria de Sant Magí i els Portants de l’Aigua. A totes elles, l’alcalde i conseller de Cultura ha volgut “agrair el seu interès i esforç en mantenir la programació i aportar noves propostes de cultura, tan necessària però alhora sempre segura, en tots els casos”.

Així mateix, i abans d’entrar a detallar la programació, l’alcalde ha volgut destacar que “el programa defuig dels actes a l’espai públic que poden contravenir la seguretat sanitària i sempre serà necessària la invitació prèvia, on el seu cas entrada o inscripció, en espais amb aforament limitat”. Per tal de ser exemple de ciutat amb “una festa segura i alhora necessària, serà obligatori l’ús de la mascareta tan a l’espai públic com a recintes interiors i tots els recintes estan equipats amb els recursos i el personal necessari per tal de realitzar les activitats amb la màxima seguretat”.

L’alcalde també ha demanat que “tots els tarragonins i tarragonines i tothom que ens visiti, gaudeixi de la festa de manera tranquil·la, amb grups familiars o íntims, organitzant prèviament els moviments i seguint les instruccions que s’indiquen al programa i als recintes de la festa”. Ricomà ha finalitzat que “la seguretat sanitària és l’objectiu principal i indefugible en tot moment però especialment en aquest moment festiu i tradicional de Sant Magí, volem cultura i festa segures”.

Pel que fa a la programació cal destacar, principalment, l’adaptació de la part tradicional de la festa a la nova realitat. D’una banda, la Baixada de l’Aigua es farà de forma segura en un vehicle de transport històric i la distribució de l’aigua, l’alfàbrega i les mides es farà els dies 18 i 19 de manera descentralitzada; set punts que van des de Bonavista, Sant Pere i Sant Pau, el Barri del Pilar, el Serrallo i la Part Alta. El mateix dia de Sant Magí s’obrirà un circuit, acotat i amb aforament limitat de visites al Portal del Carro, sense possibilitat d’accedir a la capella però sí per a poder veure la figura del Sant que s’ubicarà a l’exterior. Així mateix es retransmetrà per TAC12 tv la única missa que tindrà lloc el Dia del Patró, així com una diada castellera especial. Els dies 17 a les 12h i 19 a les 20h, hi haurà una tronada d’inici i cloenda, respectivament, ambdues disparades des de un punt indeterminat de la ciutat. Actes simbòlics però de gran valor per a molts tarragonins i tarragonines que la viuen a través d’aquests moments o simbolismes.

La Imaginada s’adapta a la nova realitat i realitzarà les seves activitat a l’interior del Teatre Auditori del Camp de Mart. Aquest any, de forma excepcional aquestes activitats seran coorganitzades per la pròpia Imaginada i l’Ajuntament per tal de poder afrontar en les millors condicions possibles aquest programa.

La Sindriada, prevista pel dia 14, tindrà un lligam especial amb els mercats municipals Central i de Torreforta. Els guanys que generi la venda del tradicional tall de síndria revertiran en forma de productes alimentaris del nostres mercats destinats a famílies i col·lectius vulnerables.

El Club dels Tarraconins ens ofereix un any més la programació familiar anomenada Tarraquanins, teatre familiar adreçat a la sensibilització a l’entorn del consum de l’aigua. Aquest any les representacions tindran lloc al jardí del Teatre Metropol. Les visites guiades de diferents àmbits també ompliran la ciutat de cultura i convidaran a seus ciutadans a conèixer-la millor.

La música també amb formats adaptats

Per la seva banda, l’Associació de Músics ha adaptat la programació i la Capsa de Música a la nova realitat i presentaran el seu concert la nit del 18 d’agost amb el destacat Quico Pi de la Serra trio, cançons de combat i seguidament Guillem Anguera duo, amb Músiques del món.

El dia 15 d’agost a les 21h, a l’Anella Mediterrània tindrem el concert de la Cadena SER, ELS40 Auto-tour. ELS40 faran possible una nit de diversió amb tots els èxits de l'emissora líder a Catalunya, i amb seguretat i distància per complir amb totes les normatives vigents respecte la COVID-19, ja que la festa se seguirà des del propi vehicle. Hi haurà una animació especial jugant amb les llums o els claxons dels propis cotxes. ELS40 Auto-tour és la primera sessió de djs d'aquestes característiques de l'emissora a Catalunya amb la Neus González i el Victor de la Torre. Accés només amb invitació a càrrec de LOS40.

El dia 17, com ja s’havia anunciat i tornant al Camp de Mart, Ara Malikian serà a Tarragona amb el seu violí i un nou concert imprescindible. Les entrades ja estan a la venda a través de la seva web. I finalment més música amb l’Associació Tarragona Dansa, que ha transformat la tradicional ballada de sardanes a la Rambla Nova del dia de Sant Magí en un concert de compositors i músics tarragonins de música de cobla. Un concert anomenat Magí de les Timbales i que tindrà lloc al Teatre Auditori del Camp de Mart el dia 19 a les 18.30h.

Ja es pot consultar el programa a: https://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/sant-magi/programa-de-sant-magi-2020

Comentarios
Multimedia Diari