Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  TGN i l’IES Vidal i Barraquer impulsen donar una segona vida a les bicicletes

  ‘Civicleta’ té interès també en augmentar el conjunt de bicicletes pel servei de cessió amb donacions de peces o vehicles complets

  15 febrero 2023 20:00 | Actualizado a 16 febrero 2023 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  La Xarxa de Centres Cívics de Tarragona impulsa el projecte de la Civicleta, un servei de préstec de bicicletes que vol fomentar l’ús d’aquest vehicle sostenible per part de la ciutadania. Es pretén donar un servei integral i anar més enllà del préstec, per això els Centres Cívics també seran un punt de recollida i donació de peces que permetran el reacondicionament autònom de les bicicletes.

  El servei de Civicleta té gran interès també en augmentar el conjunt de bicicletes pel servei de cessió, a través de donacions de peces o bicicletes completes. Tanmateix, la Civicleta vol oferir un servei de mobilitat a totes aquelles persones que no tinguin facilitat d’accés a mitjans de transport, facilitant-los la possibilitat del desplaçament amb fluïdesa durant el seu dia a dia.

  Aquesta iniciativa neix d’una proposta que fa l’IES Vidal i Barraquer a la conselleria de Mobilitat en el marc del desenvolupament de la Ciutat 30. ¡ L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà (ERC) destaca els valors que es volen treballar.

  «El projecte Civicleta comprèn la igualtat d’oportunitats, l’economia circular, el foment de noves fórmules de mobilitat no contaminants reivindicant els mètodes actuals, oferint recursos que arribin a tota la ciutadania i permetin i facilitin l’accés i l’oportunitat per fer realitat una mobilitat segura i sostenible. I el més important, motivat perquè tot aquest procés sigui participatiu en el qual la ciutadania s’involucri al màxim», va detallar.

  El preu de l’abonament és de 20 euros. El servei estarà operatiu de dilluns a dissabte

  El director de l’Institut Vidal i Barraquer, Xavier Munté, remarca que «és molt bo per la ciutat de que un institut com el nostre col·laborem en projectes com aquest perquè som un institut de serveis i els nostres alumnes sortiran molt ben preparats perquè treballen amb projectes reals com aquest”.

  El projecte també inclou una guia per als centres educatius. Amb aquesta guia, des de la Xarxa de Centres Cívics es busca una doble intencionalitat. Per una banda donar a conèixer i difondre aquest projecte de mobilitat a tota la comunitat educativa a través dels equips educatius, les AFA, i consell escolars; i per l’altra, explicar les normes de funcionament i ús d’aquest servei per tal que els centres escolars puguin gaudir d’aquest projecte en activitats educatives i caràcter lectiu.

  Funcionament de la Civicleta

  Per facilitar l’ús dels diferents serveis de la Civicleta, s’ha dissenyat un reglament que té com a finalitat regular el funcionament i l’ús dels serveis El servei de Civicleta, que s’ubicarà físicament al Centre Cívic de Torreforta, es dirigeix a la ciutadania major de 18 anys resident a Tarragona (de 16 a 18 amb autorització del pare, mare o tutor/a legal), entitats, col·lectius, associacions i grups sense ànim de lucre de la ciutat com escoles i instituts.

  Per fer ús del servei caldrà inscriure’s prèviament omplint el formulari de registre que hi ha a la web dels centres cívics o presencialment al punt d’atenció d’aquest servei al Centre Cívic de Torreforta, on també s’hauran de retornar les bicicletes. El preu de l’abonament anual és de vint euros i s’inclou el carnet de la Civicleta i la fiança.

  L’horari del nou servei serà el següent: a l’hivern, de dilluns a divendres de 8 a 21 h i dissabtes de 9 a 14 h; i a l’estiu (del 25 de juny al 30 de setembre), de dilluns a divendres de 8 a 15 h.

  Comentarios
  Multimedia Diari