Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Tornen els Tallers Oberts dels artistes de la Part Alta de Tarragona

  Aquesta edició es durà a terme els dies 9, 10 i 11 de setembre, amb activitats als 17 tallers participants i propostes itinerants que enllaçaran el recorregut artístic

  06 septiembre 2022 13:36 | Actualizado a 06 septiembre 2022 14:17
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Els Tallers Oberts dels artistes de la Part Alta de Tarragona tornen després d’anys sense celebrar-se per mostrar al públic l’aspecte més íntim del treball d’un artista: el taller i el procés creatiu.

  En aquests tallers es trobaran els diferents espais de la Part Alta on els creadors desenvolupen la seva tasca. Durant tres jornades, a més, els artistes organitzaran activitats culturals als tallers, relacionades amb la seva disciplina artística, amb l’objectiu de fer-ne partícips els visitants.

  Tallers Oberts és una proposta nascuda l’any 2005 a iniciativa del col·lectiu d’artistes de la Part Alta de Tarragona i enguany recupera aquesta activitat amb la participació de 17 tallers i 42 artistes.

  La iniciativa ha estat comissariada per part dels mateixos artistes de la Part Alta i compta amb el suport dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura de la Generalitat, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona i Mèdol Centre d’Arts Contemporànies.

  Aquest matí s’ha presentat la nova edició en roda de premsa. “Creiem que és important impulsar, acompanyar i promocionar actes d’aquest tipus”, ha apuntat la directora dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura de la Generalitat, Lurdes Malgrat, que ha posat en relleu que és important per Tarragona “tornar a gaudir, de nou, d’una nova edició d’aquesta proposta que mostra el procés creatiu dels artistes”, i ha posat èmfasi en diverses activitats similars que es duen a terme a les comarques de Tarragona.

  Per la seva banda, la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha agraït als artistes la iniciativa i ha manifestat que “creiem en activitats com aquesta que aposten per la transformació social, que aporten al barri un moviment cultural i econòmic rellevant, que generen sinergies i sobretot relat on destacar allò que ens fa particulars com a ciutat”.

  A la presentació també han assistit diversos artistes participants en els tallers oberts. El fotògraf Pep Escoda, en representació de tots ells, s’ha mostrat satisfet per la recuperació dels Tallers i ha expressat que “entre tots hem de promocionar aquest moviment i que perduri. Hem d’esdevenir el Montmartre tarragoní”.

  Comentarios
  Multimedia Diari