Tres comarques de Tarragona no tenen ni un sol alumne a la FP educatiu-laboral

Segons el Govern, els centres escolars preveuen que el 76,55 % dels alumnes que es graduen en FP dual es quedaran a les seves empreses

19 mayo 2017 21:55 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Nou comarques de Lleida i Tarragona són les úniques de Catalunya que no tenen ni un sol alumne que cursi Formació Professional dual, ni empreses vinculades a aquesta mena d'estudis amb pràctiques.

Les comarques de Tarragona són el Priorat, la Conca de Barberà i la Terra Alta, mentre que les lleidatanes són el Pla d'Urgell, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alt Urgell i Cerdanya, a més de la recentment creada del Moianès (Barcelona).

Aquestes dades han estat facilitades avui per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, durant la roda de presentació de les dades del pròxim curs escolar 2015-2016, a Barcelona.

Un total de 1.015 empreses i 5.075 alumnes participen en la Formació Professional dual, que inclou pràctiques d'alumnes en empreses relacionades amb els seus estudis, a canvi de les quals reben sous d'uns 400 euros.

El major nombre d'empreses que participen en aquest sistema educatiu-laboral es concentren al Vallès Occidental, amb 103; el Barcelonès, 75; i Baix Llobregat, 54.

El 54,7 % dels alumnes de FP dual tenen contracte i el 45,3 %, beca, segons aquestes dades oficials.

La consellera ha indicat que els centres escolars preveuen que el 76,55 % dels alumnes que es graduen en FP dual es quedaran a les seves empreses.

 

Comentarios
Multimedia Diari