Un documental sobre els castellers de Valls arriba al Quebec i a França

La pel·lícula 'Nosaltres, els Xiquets de Valls' comença aquesta setmanaa projectar-se per diferents ciutats

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Este Nàstic no tiene cara de play off. Lo cierto es que no la ha tenido durante las últimas semanas porque a la hora de la verdad no ha sacado a relucir la personalidad necesaria para un equipo que quiere estar arriba.

La pel·lícula documental Nosaltres, els Xiquets de Valls travessa fronteres i s’estén per diferents països. Un dels objectius principals d’aquest projecte –dirigit pel fotògraf vallenc Carles Cubos i fet per un grup de professionals vinculats al món del vídeo, la imatge i la comunicació establerts a Valls– és promoure el fet casteller «tan lluny com sigui possible de l’epicentre vallenc», explica l’equip del documental. D’aquesta manera, la pel·lícula inicia ara la seva ruta internacional.

Quebec, primera parada

La primera projecció fora les fronteres espanyoles es farà avui a la Universitat de Montreal en el context de la presentació dels Castellers de Montreal, colla fundada l’any 2007 pel Casal Català del Quebec i apadrinada pels Castellers de la Vila de Gràcia.

L’acte forma part de la Setmana Intercultural d’Introducció a la cultura catalana i compta amb el suport del Departament de Literatura i Llengües Modernes de la Universitat de Montreal i del Cercle Culturel Catalan du Québec.

Nantes serà la següent parada aquest mateix divendres. Aquesta vegada, la projecció es farà amb motiu d’un col·loqui organitzat pels membres del Casal Català de Nantes, on es parlarà de les manifestacions culturals catalanes. La projecció es farà a la Jacques Demy i comptarà amb la participació de quatre membres de la colla dels Ganàpies de la UAB, que seran els encarregats d’oferir la xerrada sobre el fet casteller.

Sentiment, tradició i rivalitat

Nosaltres, els Xiquets de Valls mostra la perspectiva del fet casteller dels vallencs i vallenques. El sentiment, la tradició i la rivalitat amb el que es viuen els castells a Valls és explicat a través d’entrevistes, imatges d’arxiu i imatges pròpies enregistrades a la plaça del Blat durant les principals diades castelleres.

L’estrena es va fer el 24 d’octubre als JCA Cinemes de Valls en el context de la Fira de Santa Úrsula amb la sala 1 plena de gom a gom. Ara, la intenció és que el documental es difongui per ciutats de tot el món i estendre el punt de vista vallenc del fet casteller. Segons Cubos, encara s’han d’acabar de tancar algunes negociacions. De moment, es podrà veure al Quebec i Nantes.

Comentarios
Multimedia Diari