Un pavelló de Valls acull 113 persones per la campanya de donació de sang

Per la pandèmia es canvià de lloc, ja que les anteriors campanyes foren a la Casa de la Caritat

27 abril 2020 18:30 | Actualizado a 27 abril 2020 18:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un tota de 113 persones van donar sang ahir a la capital de l’Alt Camp. El Bang de Sang i Teixits va organitzar una campanya especial de sang que va durar fins al vespre. Van canviar la ubicació, tal i com estableixen les mesures de seguretat per la pandèmia. «Cada cop que fan una campanya de donació de sang hi vaig», explica al Diari la vallenca Míriam Grau. Afegeix que «sempre es feia a Casa Caritat però veient les circumstàncies s’ha canviat a un lloc més gran. De fet, quan hi he anat jo estava ple i tot estava ocupat pels donants», comenta Míriam.

«La campanya ha anat molt bé. És d’agrair que en aquests temps que vivim la gent segueixi sent solidària i Valls sempre responen molt bé», afirma Núria Vilanova, responsable de donacions.

Aquests dies, el Banc de Sang i Teixits està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. Les plaquetes caduquen en només cinc dies. Per això són necessàries 800 donacions al dia a Catalunya. «Quan passen aquestes coses se’n necessita més i per això no vaig dubtar en donar sang», detalla Grau.

El Banc de Sang i Teixits, organisme del Departament de Salut de la Generalitat, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

A més, el coronavirus Covid-19 no es transmet per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

«A alguns pobles que anàvem normalment tenen espais petits i no hi podem anar ja que les mesures preventives de sanitat ens obliguen a mantenir una mínima distància», conclou la responsable de donacions.

No obstant, el pròxim dimarts, dimecres i dijous el Banc de Sang i Teixits estarà al Pavelló Municipal d’Esports de Cambrils on les reserves es van omplir al mateix dia que ho van anunciar. El pròxim 2 de maig faran una campanya a la Fatarella i el 4 i 5 de maig a Reus.

Comentarios
Multimedia Diari