Un vi del Priorat obté la qualificació de 100 punts en la Llista Parker

Excel·lents puntuacions per a la DO Priorat, amb l'Ermita d'Álvaro Palacios, que assoleix els 100 punts

19 mayo 2017 22:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’últim lliurament de la Llista Parker dedicada als vins catalans ha comportat uns resultats excel·lents per a diferents vins de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat. La Llista ha valorat vins i caves. D’entre 22 vins que han arribat a 95 punts o més, hi ha 19 vins de la DOQ Priorat, entre els quals un vi que aconsegueix 100 punts, la màxima puntuació possible dins dels barems de Parker. Es tracta del vi l’Ermita 2013, del celler Álvaro Palacios de Gratallops, un vi que es consolida d’aquesta manera com una de les icones mundials del vi.

Cal tenir en compte que rebre 100 punts es considera un fet excepcional al món del vi. Amb aquest ja són tres els vins de la DOQ Priorat que en els últims temps han aconseguit el centenar de punts. En 2014 el vi ranci Arrels del Priorat, del celler Arrels, també va rebre 100 punts Parker, i anteriorment havia rebut aquesta puntuació el vi Clos Erasmus.

Des del Consell Regulador de la DOQ Priorat, el seu president en funcions, Toni Alcover, ha valorat molt positivament aquests resultats i s’ha felicitat perquè el vi l’Ermita contribueix a «marcar un camí de qualitat i prestigi per al conjunt de la denominació d’origen». Aquesta Llista Parker dedicada als vins catalans ha estat la primera que ha elaborat l’actual catador de Parker a Espanya, Luis Gutiérrez, que ha lloat el caràcter d’aquesta regió vitivinícola i el treball que es realitza en la DOQ Priorat.

Gutiérrez comenta en l’informe que acompanya les puntuacions que «el Priorat és una de les regions productores de vi més espectaculars d’Espanya», i afegeix: «El paisatge és dramàtic, els vinyers són impossibles i els pobles són molt petits i plens de caràcter. És un lloc per ralentir el ritme i pensar, un lloc per passejar i un lloc per connectar de nou amb la naturalesa».

La Llista Parker va ser concebuda per Robert Parker Jr., un dels crítics de vins més influents del món i tal vegada el més influent dins del món anglosaxó. Durant anys ha estat el responsable de la revista especialitzada The Wine Advocate, que publica periòdicament les Llistes Parker, a partir de les quals molts compradors i consumidors prenen les seves decisions de compra.

També els vins de Montsant

També els vins de la DO Montsant obtenen una bona qualificació, en aquest cas a la ‘Guia Peñín’, la guia de referència d’Espanya, ha tornat a posar de manifest la gran qualitat dels vins i l’excel·lent labor que els enòlegs i els cellers estan duent a terme.

En l’edició 2015, s’han valorat més de 180 vins de la DO, dels quals el 42% han estat considerats «Excel·lents», el 53% «Molt Bons» i el 5% «Bons». Segons la guia, els vins «Excel·lents», amb més de 90 punts, estan plens de matisos olfactoris i gustatius produïts pel conjunt de valors que aporten les varietats, els sòls, l’elaboració i la criança; els vins «Molt Bons», entre 85 i 89 punts, destaquen pels matisos propis de la varietat o adquirits durant la vinificació o la criança, i els vins «Bons», entre 80 i 84 punts, responen als trets exigibles al tipus de vi i a la regió vitivinícola.

La gran qualitat dels vins de la DO Montsant, que ha reafirmat la Guia Peñín, ja va ser destacada el mes de maig pels tastadors Javier Luengo i Pablo Vecilla. Una vegada finalitzada el tast de qualificació dels vins de Montsant, afirmaven que la DO «té un posicionament envejable, amb uns vins de molt alta qualitat».

Comentarios
Multimedia Diari