Una tarragonina, guardonada en el Premi Llegim Ciència

Montse Pros Adserà, alumna de tercer d’ESO del Martí i Franquès, va obtenir el segon premi al certamen que organitza la UVIc

26 febrero 2018 10:21 | Actualizado a 26 febrero 2018 10:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Amb el relat Els coloms contra els humans, Montse Pros Adserà, alumna de 3r B d’ESO de l’Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona, presentada pel seu professor de llengua catalana i literatura Josep M. Toda Serra, va obtenir el segon premi, en la modalitat A, en la 6a edició del Premi Llegim Ciència que organitza la Facultat de Ciències i Tecnologia (FCT) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en escriure un final alternatiu a la novel·la Llampecs, de Jean Echenoz, basada en la vida de l’enginyer Nikola Tesla (1856-1943). Aquest premi pretén obrir una escletxa a l’esperança d’agermanar les lletres, la tecnologia i les ciències.

El veredicte final del jurat es conegué el dia 21 de febrer de 2018 a l’Aula Magna de la UVic en el decurs d’un acte on assistiren prop de 600 estudiants de secundària i que, a més del lliurament de premis, hi hagué una breu xerrada per part de Joaquim Pla Brunet (doctor en Ciències Físiques; àmbit Història de la Ciència; exprofessor a la FCT de la UVic-UCC) vers el gran inventor, enginyer i savi Nikola Tesla.

Cal dir que la coordinació del Premi Llegim Ciència de la UVic-UCC enguany també ha fet lliurament de diplomes dirigits als centres de secundària participants en la 6a edició de Premi Llegim Ciència, on s’ha inscrit el nom del professorat que hi ha fet participar el seu alumnat.

Comentarios
Multimedia Diari